Het NZD/USD paar vormt een stijgend wigpatroon

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 12, 2021
  • Het NZD/USD paar daalde naarmate de dollar steeg door de inflatiecijfers van de VS.
  • Het paar heeft een stijgend wigpatroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Analisten verwachten dat de inflatie in de VS in het snelste tempo in tien jaar zal stijgen.

Het NZD / USD paar trok zich terug, vooruitlopend op de laatste cijfers van de Amerikaanse consumenteninflatie. Het daalde naar 0,7227, 1% onder het hoogste niveau deze maand.

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

Zorgen over de inflatie in de VS

De grootste focus onder handelaren ligt op de aankomende Amerikaanse consumenten- en producenteninflatiecijfers die respectievelijk op woensdag en donderdag zullen verschijnen. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de consumentenprijzen jaar-op-jaar met 3,6% zijn gestegen, wat de snelste groei in meer dan een decennium zal zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De kernindex van de consumptieprijzen, die vluchtige voedings- en energieproducten uitsluit, zal naar verwachting met 2,3% op jaarbasis stijgen. Een hoger dan verwachte consumenteninflatie geeft aan dat de Fed mogelijk eerder dan verwacht begint met het aanscherpen van haar voorwaarden. Dit zal een bearish signaal zijn voor het NZD / USD paar.

De gegevens uit de VS komen een dag nadat Statistics New Zealand relatief sterke verkoopcijfers publiceerde. Uit de gegevens bleek dat de kaartuitgaven tussen april vorig jaar en dit jaar met N$ 4,3 miljard zijn gestegen. In totaal steeg de omzet met 4% maand-op-maand en met 108,7% jaar-op-jaar. Dit is een goede zaak voor de economie, aangezien de detailhandel een van de grootste werkgevers is. In een verklaring zei Geraldine Duoba van het bureau:

“Nu Nieuw-Zeeland in februari en maart verschillende keren op en neer bewoog, is er waarschijnlijk een opgekropte vraag die in april tot hogere uitgaven heeft geleid.”

Andere cijfers hebben aangetoond dat de economie van Nieuw-Zeeland zich snel herstelt. Het land heeft al maanden geen melding gemaakt van een coronavirus geval en heeft zijn luchthavens al opengesteld voor Australiërs. Verder hebben fabrikanten en serviceproviders meer zaken gemeld. Het belangrijkste is dat de grootste handelspartners, zoals China en Australië, een sterke groei hebben laten zien. Dit zou kunnen leiden tot meer vraag naar Nieuw-Zeelandse goederen.

NZD/USD technische prognose

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de NZD / USD een substantiële resistentie vond op het hoogste punt van deze week op 0.7300. Het paar lijkt ook een stijgend wigpatroon te vormen, wat meestal een bearish teken is. Toch heeft het patroon nog een relatief lange weg te gaan totdat het zijn samenvloeiingszone bereikt.

Het is ook tussen het 50% en 38,2% Fibonacci-retracementniveau gebleven en onder het 15 en 25-daagse voortschrijdend gemiddelde. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de onderkant van het wigpatroon op 0.71800.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld