EUR/USD: Bearish trend zet door na de PPI-cijfers van de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 13, 2021
  • De EUR/USD trok zich terug na de sterke EU indexcijfers van de consumptieprijzen.
  • Ook de indexcijfers van de producentenprijs herstelden zich in april.
  • Het paar daalde zelfs nadat de Europese Commissie de vooruitzichten voor de EU had opgevoerd.

De EUR / USD wankelt nu traders zich blijven concentreren op de sterke inflatiecijfers in de VS en de recente economische verbetering van de eurozone. Het handelt op 1.2083, iets boven het dieptepunt van deze week op 1.2050.

EUR/USD
EUR/USD prijsgrafiek

De Amerikaanse inflatie is in april gestegen

Het Amerikaanse economische herstel versnelt nu het land blijft heropenen. Dit heeft op zijn beurt geleid tot hogere prijzen, zoals blijkt uit de recente CPI-cijfers die woensdag zijn gepubliceerd. Volgens het Bureau of Labor Statistics is de totale omzet in april met 4,2% gestegen, het hoogste cijfer sinds 2008. De kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen verdrijft, steeg met 2,3%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze cijfers waren groter dan wat de meeste analisten hadden verwacht. Ze verrasten ook enkele Fed leden zoals vice-voorzitter Richard Clarida. In een verklaring zei hij dat het aantal hem verraste, maar dat de prijzen van voorbijgaande aard waren. Hij zei:

“Als, in tegenstelling tot onze basisvisie, de vraag in verhouding tot het aanbod buitensporig en aanhoudend was en de inflatie en inflatieverwachtingen opdreef tot niveaus die mogelijk niet in overeenstemming waren met ons mandaat.”

Ook de producentenprijzen zijn volgens het bureau sterk gestegen. De algemene PPI steeg van 4,2% in maart naar 6,2% in april. Op maandbasis stegen de prijzen met 0,6%. Tegelijkertijd steeg de kern-PPI, die vluchtige producten uitsluit, met 3,7% op jaarbasis. Deze prestatie was te danken aan de sterke stijging van de grondstofprijzen en de stijgende vraag.

De EUR / USD prijs reageert ook op een upgrade van de economie van de eurozone door de Europese Commissie. In een rapport zei de commissie dat de economie dit jaar met 4,3% zal groeien en het volgende jaar met 4,4%. Dit is substantieel hoger dan de vorige schatting van 3,8% en de daling in 2020 van 6,6%.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD
EUR/USD grafiek

De EUR / USD daalde vandaag toen de dollar toenam terwijl de inflatie toenam. Op de 4-uur grafiek zweeft de prijs op het 23,6% Fibonacci retracementniveau. Het is ook de Ichimoku-wolk binnengedrongen en onder het 25-dagen gewogen voortschrijdend gemiddelde gezakt. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar blijft dalen, met als volgende target de 50% retracement op 1.1940. Een verplaatsing boven 1.2150 maakt dit proefschrift echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld