USD/MXN: vooruitblik op het rentebesluit van de Bank of Mexico

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 13, 2021
  • Het USD/MXN paar schoot omhoog toen valuta's van opkomende markten zich terugtrokken.
  • De focus ligt op het aanstaande rentebesluit van de Bank of Mexico.
  • Analisten verwachten dat de bank de rentetarieven ongewijzigd laat.

De USD / MXN prijs herstelt zich vooruitlopend op de nauwlettende beslissing over de rentetarieven van de Bank of Mexico die donderdag bekend zal worden gemaakt. Het paar handelt op 20,17, wat 1,80% boven het dieptepunt van vorig jaar op 19,80 is.

Rentebesluit van de Bank of Mexico

De Bank of Mexico zal haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering afsluiten en haar rentebesluit tijdens de Amerikaanse sessie bekendmaken. Economen ondervraagd door Bloomberg verwachten dat de centrale bank de rente ongewijzigd laat op 4,0%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is in tegenstelling tot wat andere centrale banken van opkomende markten hebben gedaan. Zo hebben de Braziliaanse en Turkse centrale banken de rente al twee keer verhoogd. Bank of Russia heeft één renteverhoging doorgevoerd om de inflatie in te perken.

Terwijl de inflatie in Mexico is gestegen, zijn beleidsmakers van mening dat de stijging tijdelijk is. Ten eerste worden ze vergeleken in 2020, toen ze sterk daalden toen het land op slot ging. Een analist bij Bloomberg zei:

“De centrale bank van Mexico zal donderdag waarschijnlijk het belangrijkste rentetarief op 4% houden. Beleidsmakers klinken wellicht voorzichtiger dan in de vorige bijeenkomst vanwege de hoge en veerkrachtige inflatie tot en met april.

De USD / MXN stond onlangs onder druk toen investeerders een sterker herstel van de economie van het land bepaalden. Het land heeft geprofiteerd van de hogere prijzen van ruwe olie en het feit dat het een van de grootste handelspartners van de VS is. Als zodanig is een aanzienlijk deel van de Amerikaanse stimuleringsfondsen het land binnengevlogen. Verder waren gegevens uit Mexico, zoals detailhandelsverkopen, industriële productie en inflatie, beter dan verwacht.

Het USD / MXN paar is gestegen vanwege de algehele sterke Amerikaanse dollar. De dollarindex is met meer dan 0,10% gestegen na de sterke Amerikaanse inflatiecijfers. Uit de gegevens bleek dat de prijzen in april met 4,2% zijn gestegen, de snelste groei sinds 2008. Daarom hopen beleggers dat de Fed eerder dan verwacht zal beginnen met verkrappen. Andere valuta’s van opkomende markten, zoals de Turkse lira en de Zuid-Afrikaanse rand, zijn ook gedaald.

Technische prognose USD/MXN

USD/MXN
USD/MXN grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD / MXN prijs is teruggekeerd na een daling naar een dieptepunt van 19.800 in april. Het paar bevindt zich op het 78,6% Fibonacci-retracementlevel. Het is ook iets onder de belangrijke weerstand van 20.3296. Tegelijkertijd beweegt de prijs zich boven de Ichimoku-cloud. De 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden hebben al een bullish cross-over gemaakt. Daarom zou het paar kunnen blijven stijgen nu de bulls zich richten op het retracementniveau van 61,8% op 20.50.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld