GBP/USD op koers voor een tweede wekelijkse winst

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 14, 2021
  • Het GBP/USD paar ligt op schema om voor de tweede week op rij te stijgen.
  • Economische gegevens uit de VS en het VK duiden op een mogelijke verkrappingsfase.
  • Analisten bij ING zijn optimistisch over de Britse pond.

De GBP / USD ligt op schema voor de tweede opeenvolgende wekelijkse winst naarmate het economisch herstel in de VS en het VK vordert. Het paar handelt op 1.4057, wat 1.65% hoger is dan waar het de week begon.

GBP/USD
GBP/USD grafiek

Economisch herstel in het VK en de VS aan de gang

Uit gegevens die deze week zijn gepubliceerd, blijkt dat de economieën van de VS en het VK vooruitgang boeken dankzij de vooruitgang op het gebied van vaccinaties.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dinsdag toonden gegevens van het Office of National Statistics (ONS) aan dat de Britse economie in maart met 2,1% herstelde. Dit herstel was breed gedragen doordat de verwerkende industrie en de bouwsector herstelden.

De gegevens kwamen een dag nadat een nieuwe lezing door het British Retail Consortium (BRC) aantoonde dat de sector het in april goed bleef doen. Andere cijfers uit het land, zoals huizenverkopen, detailhandelsverkopen en PMI’s, waren relatief sterk. De GBP / USD kreeg ook een boost van de vorige Schotse parlementsverkiezingen. Als zodanig prijzen analisten een situatie aan waarin de Bank of England (BOE) binnenkort zal gaan verkrappen.

Evenzo waren de gegevens die deze week werden vrijgegeven in de Verenigde Staten positief. De algemene consumentenprijsindex (CPI) gegevens stegen in april met 4,2%, terwijl de producentenprijsindex (PPI) gedurende de maand met meer dan 6% steeg. De aanvankelijke werkloosheidsaanvragen namen ook af, wat erop duidt dat de arbeidsmarkt krap wordt. Daarom zijn analisten van mening dat de Federal Reserve sneller zal verkrappen dan verwacht.

Later vandaag zal de focus verschuiven naar de laatste verkoopcijfers in de detailhandel in de VS. Analisten zijn van mening dat de omzet lager zal zijn dan in maart toen de regering het stimuleringspakket goedkeurde. Daarom zullen de verkoopcijfers waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de GBP / USD. In een nota pleitten analisten bij ING voor het pond en zeiden:

“In het grotere geheel denken we dat GBP zal profiteren van de verschuiving van groei naar waardebeleggen in aandelenmarkten, waar de Amerikaanse markten worden gedomineerd door technologie, maar het VK heeft grotere wegingen om aandelen zoals financiële dienstverlening en energie te waarderen.”

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Op de 4-uur grafiek zien we dat de GBP / USD prijs een breed cup-and-handle patroon lijkt te vormen. Dit is meestal een teken van voortzetting. Van de ene op de andere dag daalde het en testte het de belangrijke ondersteuning op 1.400, waar het eerder moeite had gehad om boven te komen. Daarom zal het paar waarschijnlijk herstellen als investeerders zich richten op de bovenkant van de cup. Een dip onder de steun bij 1.400 maakt deze voorspelling ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld