USD/INR: Waarom de roepie stijgt terwijl COVID gevallen oplopen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 14, 2021
  • De Indiase roepie is de afgelopen weken gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
  • Deze prestatie komt mede doordat de overheid geen grote lockdown heeft aangekondigd.
  • Het is ook mogelijk dat de RBI niet verder zal versoepelen.

De USD / INR prijs zweeft in de buurt van het laagste niveau in meer dan een maand, zelfs nu het aantal gevallen van coronavirus en sterfgevallen blijft stijgen. Het paar handelt op 73,32, wat 3% onder het hoogste punt in april is.

De COVID crisis in India houdt aan

India staat de laatste tijd in de schijnwerpers omdat de nieuwe variant van het coronavirus blijft stijgen. Het land heeft meer dan 23 miljoen gevallen en meer dan 258.000 doden geregistreerd. Het aantal doden blijft elke dag met meer dan 4.000 stijgen. Analisten, waaronder de gerespecteerde Bhramar Mukherjee, zijn van mening dat het werkelijke aantal vier keer zo hoog is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarom zijn analisten van mening dat de Indiase economie meer tijd nodig heeft om te herstellen. Inderdaad, deze week verlaagde Moody’s de groeiraming van dit jaar naar 9,3%. Dit kwam een paar dagen nadat S&P Global de prognose verlaagde van de vorige 11% naar 9,8%. Analisten bij banken als Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben ook gewaarschuwd voor het herstel van het land.

Ondertussen is het USD / INR paar gedaald, zelfs toen de dollar sterker werd. Andere valuta’s van opkomende markten, zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Mexicaanse peso, zijn gedaald ten opzichte van de dollar. Deze prijsactie is waarschijnlijk omdat de Indiase regering grootschalige lockdowns heeft vermeden. In een notitie vorige week zeiden analisten van TD Securities:

“Gebrek aan wijdverbreide lockdowns suggereert dat de prijzen waarschijnlijk niet significant zullen stijgen. Als zodanig verwachten we niet dat de RBI reageert door het monetaire beleid te verkrappen in een tijd van druk op de economische bedrijvigheid. We blijven voorstellen om tarieven te ontvangen.”

De Indiase roepie heeft ook gewonnen door de grote instroom van humanitaire hulp en het feit dat analisten geen verdere versoepeling door de RBI zien.

Later vandaag zal het USD / INR paar reageren op de laatste detailhandelsverkopencijfers uit de Verenigde Staten. Analisten verwachten dat het verkoopvolume in april matigde na een sterke stijging in maart na het stimuleringspakket.

Technische prognose USD/INR

USD/INR
USD/INR technische grafiek

De USD / INR vertoonde de afgelopen weken een neerwaartse trend. Hierdoor daalde het tot onder het Fibonacci-retracementniveau van 61,8%. Het paar is ook gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Het is ook iets onder de bovenste lijn van het dalende kanaal. Het is ook onder het bearish vlagpatroon gekomen. Daarom zou het paar kunnen blijven dalen, aangezien bears zich richten op het 78,6% Fibonacci-retracementniveau op 72,95.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld