USD/JPY zal met 1,50% stijgen tot 110,97 – Credit Suisse

Door:
op May 14, 2021
Listen
  • De USD/JPY heeft een stijgend driehoekspatroon gevormd.
  • De belangrijkste katalysator is de mogelijke divergentie tussen de Fed en de BOJ.
  • Analisten van de Bank of Japan verwachten dat het valutapaar zal stijgen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De USD / JPY vormt een stijgend driehoekspatroon vóór de aankomende Amerikaanse detailhandelsverkopen. Het handelt op 109,40, wat 1,80% boven het laagste niveau is deze week. Tegelijkertijd denken analisten van Credit Suisse dat het paar op korte termijn zal stijgen naar 110,97.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Japanese yen
Japanse yen grafiek

Divergentie BOJ en Fed

Copy link to section

De USD / JPY prijs herstelde deze week nadat gegevens lieten zien dat de Amerikaanse consumenten- en producenteninflatie in april herstelde. De consumentenprijzen stegen met 4,2%, terwijl de producenteninflatie deze maand met 6,2% steeg. Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan de Fed doelstelling van 2,0%. Ze waren ook groter dan de gemiddelde schatting van analisten die werden ondervraagd door Reuters en Bloomberg.

Tegelijkertijd gaat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten nog steeds sterk. Hoewel de officiële banencijfers niet sterk waren, schilderen andere flitscijfers een situatie waarin het goed gaat met de arbeidsmarkt. Zo bleek uit het op dinsdag vrijgegeven rapport van JOLT dat er meer vacatures waren dan sollicitanten.

Om werknemers aan te trekken, zijn sommige bedrijven, zoals McDonald’s, begonnen hun lonen te verhogen. En op donderdag toonden gegevens aan dat het aantal aanvankelijke en aanhoudende werkloosheidsaanvragen daalde tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Daarom, hoewel sommige van deze cijfers tijdelijk zijn, is de kans groter dat de Fed zal beginnen met verkrappen.

De USD / JPY reageert ook op het feit dat de consumenteninflatie in Japan onder druk blijft staan. Uit de laatste gegevens bleek dat de CPI in maart onder de 1% lag. Deze trend zal waarschijnlijk vooral doorgaan vanwege de demografie van het land, aangezien de oudere generatie niet zoveel uitgeeft als de jongere. Daarom zal de BOJ waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om situaties te normaliseren.

Technische vooruitzichten USD/JPY

Copy link to section
USD/JPY
USD/JPY prijsactie

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / JPY paar een stijgende driehoek heeft gevormd met een weerstand op 109.70. In technische analyse is dit patroon meestal een teken van bullish voortzetting. Het patroon heeft zijn samenvloeiingsniveau nog niet bereikt, wat betekent dat het paar zich op korte termijn zou kunnen terugtrekken. Op de lange termijn vermoed ik echter dat het paar zal herstellen als de bulls zich richten op het hoogste punt in maart op 110,95. Deze voorspelling komt overeen met wat analisten bij Credit Suisse opmerkten. Zij schreven:

“Hoewel een nieuwe afwijzing van de hoogte van 110,97 maart zou moeten worden verwacht, kan hierboven te zijner tijd de deur openen naar een test van veel belangrijke weerstand op 111,96 of 112,40.”

JPY Forex