Pro: 2 FAANG aandelen om te kopen en 1 om te vermijden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 15, 2021
  • Todd Gordon kiest Apple Inc momenteel als de sterkste van de FAANG aandelen.
  • Boris Schlossberg kiest Alphabet boven Apple als de sterkste kandidaat.
  • Gordon en Schlossberg zijn het erover eens dat Netflix de zwakste van de FAANG aandelen is.

De stijgende inflatie en het daarmee samenhangende risico van hogere rentetarieven wogen deze week op de FAANG aandelen. Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google zijn nog steeds met minimaal 3% gedaald aan het einde van de week.

Nu de techaandelen van grote bedrijven lager worden verhandeld dan aan het begin van de week, willen beleggers weten of het een goede koopmogelijkheid is – en, zo ja, waar moeten ze hun geld nu kwijt.

Todd Gordon’s opmerkingen over CNBC’s “Trading Nation”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daartoe zei de oprichter van TradingAnalysis.com, Todd Gordon, op CNBC’s “Trading Nation” dat hij Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) ziet als de beste kandidaat die gepland staat voor een snelle opleving. Op basis van technisch niveau beveelt Gordon een stop-loss order bij Apple aan die afgaat onder $ 116 (£ 82,27). De techgigant wisselt momenteel handen uit voor $ 127 per aandeel.

Aan de andere kant, zei Gordon, worstelt Netflix het meest nadat het streamingplatform niet voldeed aan de richtlijnen voor 6 miljoen nieuwe abonnees in het eerste kwartaal. Hij zei:

“Ze verliezen marktaandeel. Ze pikken concurrenten op. Ik maak me een beetje zorgen.”

Netflix presteert ondermaats in vergelijking met zijn grootste rivaal, Disney, evenals de benchmark S&P 500 index in het algemeen. Het marktaandeel in 2020 is met 9% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar.

Boris Schlossberg is het met Gordon eens op Netflix

Boris Schlossberg van BK Asset Management was het met Gordon over CNBC’s “Trading Nation” eens dat Netflix de komende weken nog meer nadelen zou kunnen zien.

Schlossberg zag toenemende concurrentie, hogere kosten in verband met het produceren van originele inhoud en een tragere groei van het aantal abonnees als factoren die zullen leiden tot een grotere cash burn voor Netflix in de komende maand. Hij verduidelijkte echter:

“Het betekent niet dat Netflix uiteindelijk niet het grootste wereldwijde economische omroepmerk wordt dat er is. Maar voorlopig is het de zwakste van het stel, en je wilt er absoluut vanaf blijven op basis van relatieve kracht. “

Schlossberg verkoos Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) boven Apple als de sterkste van de FAANG aandelen. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de basisprincipes van het moederbedrijf van Google. De advertentiebusiness, volgens Schlossberg, is de afgelopen maanden ook snel hersteld van de COVID-19 klap.

“Ik wil long op Google zijn, en short op Netflix als de spread in het FAANG verhaal.”

Alphabet handelt momenteel tegen $ 2.278 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een veel lagere $ 1.726 per aandeel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld