Uitverkoop USD/CHF hervat na sterke Zwitserse inflatiecijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 17, 2021
  • Het USD/CHF paar trok zich vandaag terug na sterke Zwitserse PPI cijfers.
  • Uit de gegevens bleek dat de producentenprijsindex in april met 1,8% op jaarbasis is gestegen.
  • Het paar zal later reageren op de komende FOMC notulen van woensdag.

De USD / CHF prijs daalde maandag na de relatief sterkere gegevens van de Zwitserse producentenprijsindex (PPI). Het paar daalde naar 0.9005, het laagste niveau sinds donderdag vorige week.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Zwitserse inflatie stijgt

De USD / CHF daalt nadat gegevens van het Zwitserse federale bureau voor de statistiek hebben aangetoond dat de PPI van het land in april is gestegen naarmate het herstelproces versnelt. De algemene PPI steeg van 0,6% in maart naar 0,7% in april. Deze stijging leidde tot een stijging op jaarbasis tot 1,8%, na een daling met 0,2% in de voorgaande maand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De cijfers twee weken na de gegevens lieten zien dat de algemene consumentenprijsindex in april met 0,3% is gestegen, de eerste positieve lezing sinds januari 2020. Hoewel de cijfers onder de SNB doelstelling van 2,0% liggen, gaan ze de goede kant op.

De gegevens kwamen een paar dagen nadat de VS sterke PPI gegevens publiceerde, geholpen door hogere olie- en andere grondstoffenprijzen. In totaal steeg de PPI in april met 6,2%, de hoogste waarde sinds 2011.

Analisten verwachten inderdaad dat de Zwitserse economie een sterker herstel zal hebben dan verwacht. In een recent rapport liet het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) zien dat het consumentenvertrouwen is gestegen tot pre-pandemische niveaus. Het bureau heeft ook de economische vooruitzichten bijgesteld. Hetzelfde standpunt werd gehandhaafd door de Zwitserse Nationale Bank (SNB), die verwacht dat de economie herstelt zich dit jaar met tussen de 2,5% en 3%.

Later deze week zal het USD / CHF paar reageren op de notulen van de Federal Reserve die woensdag verschijnen. Deze notulen zullen het denken van Fed functionarissen tijdens de bijeenkomst in april laten zien. Daarin lieten ze de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd.

Technische prognose USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / CHF paar de afgelopen weken in een steile neerwaartse trend zat. Inderdaad, het paar is met bijna 5% gedaald ten opzichte van het hoogste punt sinds vorig jaar op 0.9472. De neerwaartse trend werd ondersteund door de 25- en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het paar probeert ook onder het Fibonacci-retracementniveau van 61,8% te komen. Het heeft ook een dalend kanaal gevormd dat in het zwart wordt weergegeven.

Daarom zou het paar kunnen blijven dalen. Om dit te laten gebeuren, zullen bears onder de belangrijke steun op 0.8986 moeten komen, het laagste niveau vorige week.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld