USD/SGD: Waarom de Singaporese dollar zich terugtrekt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus Nyaga is een financieel analist en belegger, met meer dan 7 jaar ervaring. Hij heeft bijgedragen aan enkele van de… read more.
on mei 17, 2021
  • Het USD/SGD paar steeg toen traders reageerden op de relatief zwakke handelscijfers uit Singapore.
  • De laatste lockdown in Singapore heeft ook bijgedragen aan een zwakkere SGD.
  • Er zijn ook zorgen over de verkrapping door de Fed.

Het USD / SGD paar steeg licht toen de markt de laatste handelscijfers uit Singapore weerspiegelde met een terugkeer naar lockdowns in het land. Het paar handelt op 1.3350, wat 0,30% hoger is dan het laagste level van vrijdag.

Lockdowns in Singapore

De regering van Singapore kondigde nieuwe lockdowns aan om de nieuwe golf van het virus in te perken. De regering verbood klanten in restaurants en beperkte het aantal mensen dat bijeenkwam tot twee personen. Het verzocht werkgevers ook om over te schakelen op werken op afstand om de verspreiding te vertragen. Als zodanig zijn er zorgen over het herstel van het land en de onlangs aangekondigde reisbubbel met Hongkong.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het USD / SGD paar steeg ook nadat het statistiekbureau de laatste handelscijfers publiceerde. Uit de gegevens bleek dat de niet olie-export in april met 6,0% is gestegen, na in maart vorig jaar met 11,6% te zijn gestegen. Deze groei was voornamelijk te danken aan de niet-elektronicasector. Op maandbasis daalde de export in april met 8,8%, na een stijging met 1,1% in de voorgaande maand. In totaal exporteerde het land goederen met een waarde van meer dan S$ 15,4 miljard.

Ondertussen daalde de ingehouden import van niet-olie in Singapore (NORI) met S$ 0,2 miljard tot S$ 5,5 miljard. In totaal steeg de handel gedurende de maand met 26,3% op jaarbasis, waarmee de groei van 19,6% van de voorgaande maand werd verlengd. Deze cijfers laten zien dat het economische herstel van het land begint te matigen.

De USD / SGD stijgt ook vanwege de algehele sterke Amerikaanse dollar, nu traders een verdere verkrapping door de Federal Reserve beginnen te voorspellen. Dit is nadat gegevens hebben aangetoond dat de Amerikaanse economie zich sneller herstelt dan analisten hadden verwacht. De arbeidsmarkt blijft sterk en de inflatie is gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008. In een interview met de Wall Street Journal zei Rick Rieder van Blackrock:

“We denken niet dat de inflatie gedurende een aanhoudende periode zo hoog zal zijn. Maar als de markten in inflatie geloven, is dat belangrijker dan of mensen over zes maanden zeggen: ‘Goh, je had gelijk’.”

USD/SGD voorspelling

USD/SGD
USD/SGD prijsgrafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / SGD paar terugkeerde nadat het vorige week was gedaald naar 1.3310. Het paar handelt op 1.3350, iets boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het is ook ongeveer 0,35% onder het belangrijke weerstandsniveau op 1.3392, wat het hoogste niveau was op 5 mei. Daarom zou het paar kunnen blijven stijgen nu bulls zich op deze weerstand richten. Een daling onder 1.3310 maakt deze voorspelling echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld