Zilverprijs: ogen gericht op $28, aangezien de vraag groter is dan het aanbod

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 17, 2021
  • De zilverprijs herstelt zich nadat Fedfunctionarissen de vrees voor inflatie hebben gebagatelliseerd.
  • Het aanbod van zilver is dit jaar met 8% gestegen, terwijl de vraag met 15% is gestegen.
  • De focus van deze week ligt op de notulen van de FOMC vergadering.

De zilverprijs stijgt naarmate de vraag naar industriële, veilige havens toeneemt. Beleggers zijn nu enthousiast over de notulen van de FOMC vergadering op woensdag.

Zilverprijs

Inflatie zorgen

Vrijdag was de zilverprijs hoger als reactie op de stagnatie van de detailhandelsverkopen in april. Analisten verwachtten een lezing van 1,0% in vergelijking met de 10,7% in maart. Bovendien hebben Fed-functionarissen zoals gouverneur Christopher Waller en vicevoorzitter Richard Clarida de vrees voor inflatie gebagatelliseerd. In de daaropvolgende sessies zullen investeerders enthousiast zijn over de notulen van de FOMC vergadering die op woensdag zijn gepland. De Fed handhaafde een gematigde toon in haar recente rentebesluit.

Industriële vraag

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In tegenstelling tot zijn glanzende neef – goud, is zilver meer dan een bescherming tegen inflatie. Vanwege zijn duurzaamheid en elektrische geleidbaarheid heeft het verschillende technologische, elektrische en industriële toepassingen. De heropening van economieën en de verschuiving naar de groene economie heeft de industriële vraag naar zilver doen toenemen. Volgens het Silver Institute is de industriële vraag naar het metaal in het lopende jaar aanzienlijk groter dan het aanbod. Aan de aanbodzijde is het in 2021 met 8% gestegen ten opzichte van de -4% vorig jaar. Ter vergelijking: de vraag is met 15% gestegen, wat aanzienlijk hoger is dan de -10% in 2020. Een voortzetting van deze trend zal de zilverprijs waarschijnlijk opdrijven.

Vraag en aanbod van zilver

Zilverprijs technische vooruitzichten

De zilverprijs zette zijn opwaartse trend op de sessie van vrijdag door. Op grotere schaal zet de opwaartse trend zich sinds eind maart voort. Op 30 maart, zag het edelmetaal zijn prijs dalen tot het laagste niveau sinds medio december 2020. Vervolgens is het op een rebound reis gekenmerkt door verschillende pullbacks en zijwaartse handel momenten geweest. In de afgelopen anderhalve maand is het met ongeveer 16,61% gestegen. Op het moment van schrijven was het met 0,74% gestegen tot 27,60.

Op de dagelijkse grafiek handelt de zilverprijs boven de twee en vier weken exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien bevindt het zich in een oplopend kanaal, wat de optimistische vooruitzichten bevestigt. Ik verwacht dat het edelmetaal verder zal stijgen, aangezien de bulls zich op de korte termijn richten op $ 28 en op $ 30 tegen het einde van het tweede kwartaal.

In de sessie van vandaag zal de prijs waarschijnlijk stijgen tot voorbij de psychologische 28 tot 28,38. Op dat moment vindt het weerstand langs de bovenrand van het kanaal. Het kan zich dan terugtrekken en zijwaarts langs 28 verhandelen voordat het hoger gaat. Dat is met name een belangrijk weerstandsniveau sinds augustus 2020.

Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld