EUR/USD breekt boven oplopende driehoek na BBP gegevens

Door:
op May 18, 2021
Listen
  • De EUR/USD herstelde zich na de laatste BBP gegevens van de EU.
  • Uit de gegevens bleek dat de economie in het eerste kwartaal met 1,8% kromp.
  • Het paar steeg ook vanwege de sterkere Amerikaanse dollar.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Het EUR / USD paar brak dinsdag uit toen het marktsentiment verbeterde toen de angst voor hoge rentetarieven afnam. Het paar steeg naar 1.2220, het hoogste niveau sinds 26 februari.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Federal Reserve en rentetarieven

Copy link to section

De EUR / USD trok zich vorige week terug na de relatief positieve economische cijfers uit de Verenigde Staten. De gegevens toonden aan dat de consumenten- en producentenprijsindex (PPI) het snelst steeg in meer dan een decennium. Dit veroorzaakte rillingen dat de Federal Reserve zou reageren door de aankoop van activa af te bouwen en de rentetarieven te verhogen.

Na de gegevens bepleitten enkele gerespecteerde analisten dat de Fed zou moeten beginnen met verkrappen. Ze noemden ook de krapte op de arbeidsmarkt en de forse overheidsuitgaven. Inderdaad, de federale overheid zal naar verwachting meer dan $ 1 biljoen uitgeven aan infrastructuuruitgaven.

In een interview met CNBC vroeg Rick Rieder van Blackrock de Fed om te beginnen met verkrappen. Hetzelfde sentiment werd herhaald door Mark Wilson van Morgan Stanley en Mohammed El Erian.

In een interview zei Raphael Bostic van de Atlanta Fed echter dat het nu niet het moment was om te verkrappen, daarbij verwijzend naar de ongelijke aard van het aanhoudende herstel. De dollarindex is vandaag met meer dan 0,40% gedaald.

Het EUR / USD paar steeg ook doordat investeerders de laatste BBP gegevens van de EU negeerden. De tweede schatting van het BBP was in overeenstemming met wat Eurostat in april publiceerde. Uit de gegevens bleek dat de economie in het eerste kwartaal met 0,6% kromp, wat leidde tot een krimp op jaarbasis van 1,8%. De daling was in lijn met wat analisten hadden verwacht. Toch verwachten analisten dat de economie zal herstellen naarmate de EU regering hun vaccinatieprogramma opvoert.

Vooruitkijkend, zal de EUR / USD vervolgens reageren op de laatste Amerikaanse woningstart en bouwvergunningen. Het zal ook reageren op de komende EU CPI gegevens die morgen verschijnen.

EUR/USD voorspelling

Copy link to section
EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR / USD paar boven de belangrijke weerstand op 1.2182 kwam, wat het hoogste niveau was op 11 mei. Het paar vormde ook een stijgend driehoekspatroon. Het is ook boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gestegen, terwijl de MACD ook is gestegen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen na de bullish breakout van vandaag.

EUR Forex