Ives van Wedbush zegt de dip in technologieaandelen te kopen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 18, 2021
  • Tech aandelen kregen vorige week een pak slaag uit angst voor een krapper monetair beleid.
  • Dan Ives van Wedbush raadt aan om de technische aandelen te verdubbelen.
  • Apple en Microsoft daalden maandag in premarket-handel.

Tech aandelen kregen vorige week een pak slaag toen de stijgende inflatie en de daarmee gepaard gaande angst voor een krapper monetair beleid investeerders naar achteren dreven. Volgens analist Dan Ives van Wedbush Securities is de terugval in technologieaandelen echter een prima koopmogelijkheid.

In een commentaar op de voortdurende rotatie in de technologiesector van groei naar waardeaandelen, zei Dan Ives op CNBC’s “Worldwide Exchange”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Sommige technologiegebieden, waaronder cloud en cybersecurity, vertegenwoordigen transformationele groeimogelijkheden die we in meer dan 20 jaar waarin we technologieaandelen bestrijken nog nooit hebben gezien.”

Dan Ives ziet volop kansen in de techsector

Ives sprak zijn vertrouwen uit in de digitale transformatie ter waarde van $ 2 biljoen (£ 1,42 biljoen) in de 5G-, cyberbeveiligings- en cloudactiviteiten in de komende jaren, die technologieaandelen naar recordhoogtes zullen tillen. Veel CIO’s, zo benadrukte hij, zijn al van plan om de komende jaren volledig naar de cloud te gaan. De analist zei:

“Hierin wordt uitgelegd waarom we ondanks de rotatie, meervoudige compressie en rode schermen standvastig blijven aan onze meerjarige bull-thesis voor technische aandelen, waarvan we verwachten dat deze tot ver in 2022 zullen duren.”

Ives benadrukte dat de regering-Biden meer belangstelling heeft voor cyberveiligheid en citeerde de ransomwareaanval van Colonial Pipeline, waarin hij het vertrouwen uitsprak dat er voldoende kansen waren in de technische sector.

De opmerkelijke weddenschappen van Wedbush op het gebied van cyberbeveiliging zijn onder meer Crowdstrike, Palo Alto, Sailpoint, Zscaler en Fortinet. Ives zei ook op CNBC’s “Worldwide Exchange” dat hij van namen als Telos hield in de cybersecurity ruimte. Paul Meeks van Independent Solutions Wealth Management raadde vorige week ook aan om technologieaandelen niet op te geven.

Dan Ives raadt aan om de technische aandelen te verdubbelen

Volgens de analist ziet hij, in plaats van zich terug te trekken uit de technologieaandelen, nu als een gouden kans voor investeerders om hun aandelen als Apple, Microsoft, DocuSign en Pegasystems te verdubbelen. Volgens Business Insider zei Ives maandag in een notitie aan klanten:

“Even samengevat, we geloven dat dit, in verhouding tot de buitensporige groeivooruitzichten die voor ons liggen, niet het moment is dat we de handdoek in de ring gooien voor onze tech bull-thesis, maar eerder deze aankomende kans voor de seculiere winnaars in FAANG, cloud, cyberbeveiliging en 5G gebruiken om te profiteren.”

Apple aandelen (NASDAQ: AAPL) opende maandag bijna 0,5% lager op de aandelenmarkt en verloor het volgende uur nog eens 1%. Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT), aan de andere kant, daalde meer dan 0,5% in premarket-handel en daalde iets minder dan 1% op de open markt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld