USD/JPY vormt bullish vlag na zwakke BBP gegevens in Japan

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 18, 2021
  • Het USD/JPY paar heeft een bullish vlagpatroon gevormd op de 1-uur grafiek.
  • Uit gegevens bleek dat het BBP van Japan sneller daalde dan verwacht.
  • Overheidsuitgaven, bedrijfsinvesteringen en consumentenuitgaven zijn gedaald.

Het USD / JPY paar bevond zich dinsdagochtend in een krap bereik, na de laatste Japanse BBP gegevens en vóór de cijfers van de Amerikaanse huizenmarkt. Het handelde op 109,20, wat 0,55% lager was dan het hoogste punt van vorige week op 109,80.

USD/JPY
USD/JPY grafiek

Japan BBP gegevens

De recente noodtoestand in Japan had een negatieve invloed op de economie van het land. Volgens het ministerie van Financiën kromp de economie met 5,1% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, na een stijging met 11% in het vierde kwartaal. Het groeide ook met 12,7% in het derde kwartaal. Op jaarbasis kromp de economie van het land met 1,3% dit kwartaal na een stijging met 2,8% in het vierde kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit gegevens van het ministerie bleek dat de krimp breed was. De investeringsuitgaven daalden met 1,4% in het eerste kwartaal doordat bedrijven worstelden met aanboduitdagingen. Analisten verwachtten dat de investeringen met 1,1% zouden stijgen. Tegelijkertijd daalde de externe vraag met 0,2% als gevolg van deze aanboduitdagingen. Verder daalde de particuliere consumptie, het grootste deel van de economie, met 1,4%, beter dan de verwachte 2,0%.

Analisten verwachten dat de Japanse economie in de toekomst zal achterblijven bij andere ontwikkelde landen. Bovendien is de regering van Yoshihide Suga wat vaccinaties betreft achtergebleven bij andere landen. Verder worden veel bedrijven in het land geconfronteerd met een tekort aan chips. In een nota zeiden analisten van Dai-Ichi Life:

“Consumentenuitgaven zijn het grootste ontbrekende stuk voor de economie en het is moeilijk te voorspellen omdat ze sterk afhankelijk zijn van de virussituatie.”

Het USD / JPY paar zal later reageren op de aanstaande start van de Amerikaanse huizenmarkt en gegevens over bouwvergunningen. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de bouwvergunningen in april zijn gestegen van 1,759 miljoen naar 1,77 miljoen. Evenzo verwachten ze dat de start van woningen is gestegen tot meer dan 1,71 miljoen.

Technische vooruitzichten USD/JPY

USD/JPY
USD/JPY technische grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat het USD / JPY paar een dalend kanaalpatroon heeft gevormd. Het laagste deel van dit kanaal was 109,07, wat langs het 50% Fibonacci-retracementniveau lag. Het paar zit ook vast op de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) op het neutrale niveau van 50 staat. De prijs maakt op dit moment deel uit van een bullish vlagpatroon. Deze voorspelling wordt ongeldig als deze onder het retracementniveau van 50% komt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld