Colonial Pipeline CEO over toegeven aan de vraag naar losgeld

Door:
op May 19, 2021
Listen
  • Colonial Pipeline betaalde $4,4 miljoen aan losgeld.
  • De CEO zegt dat dit het juiste was om te doen.
  • Het pijpleidingennetwerk van het bedrijf levert bijna 45% van de brandstof aan de oostkust.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Joseph Blunt, CEO van Colonial Pipeline Co. vertelde Wall Street Journal dat het bedrijf de hack op 7 mei rond 5.30 uur voor het eerst had ontdekt en tegen de avond had besloten dat ze 4,4 miljoen dollar losgeld moesten betalen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Wat speelde er in de beslissing om te betalen?

Copy link to section

Colonial Pipeline is de grootste exploitant van brandstofpijpleidingen in de Verenigde Staten en levert bijna 45% van de brandstof aan de oostkust. Het bedrijf bereikt ongeveer 50 miljoen Amerikanen in 14 staten en levert ook brandstof aan enkele grote luchthavens, luchtmachtbases en het leger.

Het pijpleidingnetwerk van de bedrijven is dus een cruciaal onderdeel van de energie-infrastructuur van de VS met het potentieel om een deel van de economie te verlammen als gevolg van langdurige stilleggingen.

Over het besluit van het bedrijf om het losgeld te betalen, zei de CEO:

‘Ik weet dat dit een zeer controversiële beslissing is. Ik heb het niet lichtvaardig gemaakt. Ik moet toegeven dat ik het niet prettig vond om geld de deur uit te zien gaan naar dit soort mensen. Maar het was de juiste keuze voor het land.”

De belangrijkste pijpleidingen van het bedrijf waren gedurende 6 dagen gesloten, wat ertoe leidde dat de olieprijzen naar het hoogste niveau sinds 2014 stegen en duizenden benzinestations in veel staten zonder brandstof zaten.

Kosten voor het bedrijf

Copy link to section

Naast het betalen van de $ 4,4 miljoen, zal de hack Colonial tientallen miljoenen dollars meer kosten om enkele van de bedrijfssystemen te herstellen, terwijl het eraan toevoegt dat het “nog steeds niet in staat is om klanten te factureren na een storing van dat systeem.”

Een andere kostenpost was het verlies van anonimiteit van het bedrijf. Hij breidde uit door te zeggen:

“We waren heel blij dat niemand wist wie Colonial Pipeline was, en dat is helaas niet meer het geval. Iedereen in de wereld weet het nu.”

Commodities