NZD/USD: Bearish patronen vóór de FOMC notulen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 19, 2021
  • Het NZD/USD paar heeft op de 4-uur grafiek minstens drie bearish formaties gevormd.
  • Het heeft een dubbele topww, stijgende wig en hoofd en schouderspatroon gevormd.
  • Het paar reageert op de PPI-gegevens van Nieuw-Zeeland.

Het NZD / USD paar trok zich terug in de aanloop naar de komende minuten van de Federal Open Market Committee (FOMC). Het paar reageerde ook op de sterke producentenprijsindex (PPI) gegevens uit Nieuw-Zeeland. Het handelt op 0.7235, iets onder de hoogste van gisteren op 0.7270.

New Zealand dollar
Nieuw-Zeelandse dollar

Nieuw-Zeelandse PPI

Inflatie maakt deel uit van het dubbele mandaat van de meeste centrale banken. Daarom letten forextraders goed op de inflatie van de consumenten- en producentenprijzen. In een vandaag gepubliceerd rapport zei het statistiekbureau van Nieuw-Zeeland dat de PPI-output steeg van 0,1% in het vierde kwartaal tot 2,1% in het eerste kwartaal. In dezelfde periode is de PPI-output gestegen van 0,5% naar 1,2%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De PPI was voornamelijk het gevolg van een stijging van 28,7% in de prijzen die in het kwartaal door producenten van elektriciteit en gas werden betaald. Ze verhoogden ook de prijzen die ze voor productie kregen met 17,4%. Deze stijging was de hoogste sinds 2018 tijdens de machtscrisis van het land.

Over het algemeen is de Nieuw-Zeelandse economie sneller uit de pandemie gekomen dan zijn leeftijdsgenoten. Dit komt doordat het land goed op de pandemie heeft gereageerd. In totaal meldde Nieuw-Zeeland ongeveer 2.000 gevallen van coronavirus en slechts 25 doden. Ook zijn de prijzen van de landbouwgrondstoffen relatief hoog geweest, geholpen door de vraag uit China. De belangrijke toeristische sector heeft echter geleden onder de grenssluiting.

Vorige week reageerde het NZD / USD paar op de recente detailhandelsverkopen. Volgens het bureau zijn de uitgaven aan betaalkaarten in april gestegen tot N$ 6,1 miljard. Dit was N$ 234 miljoen hoger dan in de voorgaande maand. De uitgaven stegen in alle grote industrieën, zoals kleding en meubels.

Vooruitkijkend, zal het paar vandaag reageren op de komende notulen van de Fed. Deze notulen geven kleur aan het gedachtegoed van de beleidsmakers in de afgelopen vergadering.

NZD/USD technische prognose

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD / USD paar het de laatste tijd moeilijk heeft gehad. Het paar handelt op 0,7235, wat tussen het 38,2% en 50% Fibonacci retracementniveau ligt. Het ligt ook iets boven het voortschrijdend gemiddelde van 25 en 15 dagen. Het paar heeft ook een hoofd en schouderspatroon gevormd, wat meestal een bearish signaal is. Evenzo heeft het paar een stijgende wig gevormd, wat ook een bearish teken is. Het heeft ook een dubbel toppatroon gevormd. Daarom zou het paar op korte termijn lager kunnen uitbreken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld