NZD/USD vormt een hoofd en schouderspatroon

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 20, 2021
  • De Nieuw-Zeelandse dollar heeft een hoofd en schouderspatroon gevormd.
  • Het paar reageert op de rooskleurige voorspellingen van de economie door de regering.
  • Het wordt ook onder druk gezet door de agressieve FOMC notulen.

De NZD / USD prijs was weinig veranderd na de laatste jaarbegroting van Nieuw-Zeeland en de FOMC notulen. Het paar handelt op 0,7180, wat 1,27% lager is dan het hoogste punt van deze week op 0,7270.

New Zealand dollar
Nieuw-Zeelandse dollar grafiek

Nieuw-Zeelandse begroting

Nieuw-Zeeland heeft het bescheiden goed gedaan tijdens de coronaviruspandemie. Het land heeft slechts 25 doden gemeld, wat een goed aantal is gezien het feit dat andere landen duizenden doden hebben gemeld. Gisteren toonden gegevens van de overheid aan dat de producentenprijsindex (PPI) in het eerste kwartaal herstelde. De PPI input steeg van 0,1% in het vierde kwartaal naar 2,1% in het eerste kwartaal. In dezelfde periode steeg de PPI output met 1,2%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De regering van Nieuw-Zeeland verwacht ook dat de economie een sterker herstel zal hebben. De regering zei vandaag in haar begroting dat de economie dit jaar met 2,9% zal stijgen en komend jaar met 4,4%. De regering verwacht ook dat het handelstekort in 2013 zal afnemen tot $ 13,2 miljard.

In haar begroting verwacht de regering haar uitgaven voor sociale voorzieningen te verhogen, aangezien ze van plan is duizenden mensen uit de armoede te halen. Het verwacht ook zijn infrastructuuruitgaven te verhogen tot N$ 57,3 miljard, waarbij meer dan N$ 11,6 miljard naar huisvesting gaat. De regering verwacht dat de huizenprijsinflatie zal vertragen tot 0,9%. Het verwacht ook dat het werkloosheidspercentage zal dalen tot 4,2% in 2024 van de huidige 4,7%.

Deze cijfers zijn belangrijk voor het NZD / USD paar omdat ze impliceren dat de RBNZ waarschijnlijk agressief zal worden, aangezien de economie het beter doet dan verwacht. In het recente rentebesluit heeft de bank de rentetarieven ongewijzigd gelaten en heeft het de grootschalige activa-aankopen voortgezet.

De NZD / USD reageert ook op de laatste FOMC notulen. Uit de notulen bleek dat de Fed functionarissen begonnen te praten over renteverhogingen naarmate de economie zich herstelt. Later op de dag zal het reageren op de werkloosheidsuitkeringen.

NZD/USD analyse

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD / USD paar licht daalde na de laatste FOMC notulen en het Nieuw-Zeelandse budget. Het paar heeft een hoofd en schouderspatroon gevormd met een halslijn van 0,7137. De prijs is onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gezakt. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is ook gedaald naar 40. Daarom zou het paar op middellange termijn onder de belangrijke ondersteuning op 0.700 kunnen zakken, aangezien het H&S patroon gewoonlijk een bearish teken is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld