Kan China Bitcoin (BTC) echt gaan verbieden?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko maakt gebruik van zijn passie voor cryptocurrencies en leert beleggers elke dag iets nieuws. In zijn vrije tijd… read more.
on mei 21, 2021
  • Beijing is begonnen met het aanpakken van cryptocurrencies.
  • Chinese toezichthouders hebben de beperkingen aangescherpt rondom cryptocurrency diensten.
  • De nieuwe regels hebben de reikwijdte van verboden diensten uitgebreid.

China heeft financiële instellingen en betalingsbedrijven verboden om diensten te verlenen die verband houden met cryptocurrency-transacties. De regering ging zelfs zo ver om investeerders te waarschuwen voor speculatieve handel in cryptovaluta.

Dit is alweer een poging van China om de digitale handelsmarkt te stoppen, en volgens het verbod mogen instellingen geen diensten aanbieden waarbij cryptocurrencies betrokken zijn, en dit omvat de registratie, handel, clearing en afwikkeling.

De gevolgen van het ‘verbod’

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op het eerste gezicht hebben Bitcoin BTC / USD investeerders in China en eigenaren van andere cryptocurrencies een legitieme reden om bezorgd te zijn. De nieuwste Bitcoin ontwikkelingen in China zijn tenslotte afkomstig van hoog geprofileerde regelgevende instanties, waaronder de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat China individuen niet echt heeft verboden cryptocurrencies aan te houden. Hoe weten we dat? Chinese media vertellen ons dat dit het geval is. Neem bijvoorbeeld de South China Morning Post. Volgens de SCMP zijn de zorgen dat veranderingen in de regelgeving in China van invloed zullen zijn op de bredere markt voor cryptocurrency ‘ongegrond’. De outlet, die algemeen wordt beschouwd als een officiële spreekbuis van de Chinese regering, merkt verder op:

“Cryptocurrencies konden donderdag nog uit China worden gekocht en investeringsregelingen die een sappig rendement beloven voor het delven ervan, bleven operationeel.”

Bovendien kunnen individuen in China nog steeds hun lokale banken gebruiken en uiteindelijk hun yuan inwisselen voor cryptocurrencies, zolang ze niet aangeven dat een overboeking bedoeld is om Bitcoin of Ethereum te kopen.

Het is onwaarschijnlijk of zelfs niet in staat Bitcoin volledig in het land te verbieden. Als zodanig creëren de sensationele media-gedreven krantenkoppen van kommer en kwel uit China een koopkans.

Zijn dreigementen om BTC te verbieden een katalysator?

De Chinese industriegroepen beweren dat de vluchtigheid van Bitcoin zowel het eigendom van de consument als de financiële veiligheid in gevaar brengt. Maar dit is niet de eerste keer dat China cryptocurrencies aanvalt.

Ten eerste sloot China zijn lokale cryptocurrency beurzen in 2017. Twee jaar later blokkeerde de overheid de toegang tot zowel binnenlandse als buitenlandse cryptocurrency wijzigingen en ICO (Initial Coin Offering) platforms.

Dat gezegd hebbende, mogen de instellingen in de toekomst geen diensten aanbieden voor het sparen, vertrouwen of verpanden van cryptocurrency, en mogen ze geen financiële producten uitgeven die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies.

Boris Schlossberg, algemeen directeur van BK Asset Management, merkte in een notitie op dat zolang de Chinese autoriteiten een verbod op Bitcoin afdwingen, de vraag naar de cryptocurrency in China zal toenemen. Het alternatief voor Bitcoin is een volledig traceerbare digitale valuta die onderhevig kan zijn aan vreemde regels, zoals een vervaldatum. Volgens MarketWatch schreef Schlossberg ook:

“Hoe groter de inspanning van de Chinese autoriteiten om crypto op het vasteland te verbieden, hoe groter de wens van Chinese staatsburgers zal zijn om een deel van hun nettowaarde te exporteren naar een anonieme waardeopslag.”

Moet u nu Bitcoin kopen?

Bitcoin handelde in de buurt van het $ 38.000 niveau om de handelsweek af te sluiten. Slechts een week geleden werd het gewaardeerd op $ 50.899 en op 16 april werd het verhandeld ten noorden van $ 60.000.

Dus, moet u nu Bitcoin kopen? Het antwoord hangt af van uw risicotolerantie. Als u de prijs van Bitcoin tot meer dan $ 38.000 ziet stijgen, kan dit een teken zijn dat bulls de controle overnemen en het begin van een duurzame rally om in ieder geval de $ 40.000 en misschien de $ 50.000 niveaus in de komende weken of maanden opnieuw te testen. Als Bitcoin echter onder $ 35.000 daalt, zou men aannemen dat verkopers koste wat het kost willen vertrekken, terwijl kopers een lagere prijs in de gaten houden om binnen te komen.

Moet u nu in het algemeen cryptocurrencies kopen?

Met dit soort nieuws is BTC niet de enige valuta die wordt beïnvloed, en mensen speculeren voortdurend of het een slim idee is om in cryptocurrencies te investeren, ze zijn tenslotte vluchtig en van de ene op de andere dag onderhevig aan nieuwe beperkingen in China.

Maar gezien het feit dat China Bitcoin al meerdere keren heeft “verboden”, is het redelijk om aan te nemen dat een echt verbod uitgesloten is. Dit kan natuurlijk vals blijken te zijn en beleggers Bitcoin en andere cryptocurrencies alleen mogen aanhouden als onderdeel van een goed gediversifieerde portefeuille die meerdere activaklassen omvat.

Op deze manier, als BTC nog eens 20% daalt, maar een mand met aandelen en grondstoffen 10% stijgt, kunnen de verliezen van Bitcoin volledig worden gecompenseerd.

Hoewel het waar is dat bepaalde cryptocurrencies in waarde zijn gedaald met astronomische bedragen, zijn sommige valuta’s achteraf in waarde gestegen. In feite kopen veel beleggers de dip en investeren ze in valuta’s die het potentieel hebben om te groeien.

Valuta’s zoals:

  • XRP XRP / USD (van $ 1,62 naar $ 0,95 terug naar $ 1,05 weer)
  • Cardano ADA / USD (van $ 2,40 tot $ 1,22 terug naar $ 1,60)
  • Chainlink LINK / USD (van $ 51,55 tot $ 23,41 terug naar $ 27,26)

Al deze zijn eigenlijk begonnen om weer op snelheid te komen in termen van hun waarde, en we zullen zeker zien dat de cryptocurrency in de toekomst weer stijgen.

Vooruitgaan na het verbod

In ieder geval, als technologie revolutionair genoeg is, is de kans groot dat het uiteindelijk waardevol zal zijn, en zolang u investeert in cryptocurrency projecten die de wereld van cryptocurrency echt ten goede veranderen, kan geen enkele ban of beperking de groei ervan stoppen.

Dit is misschien wel het perfecte moment om uw tokens vast te houden of nieuwe te kopen terwijl de prijzen laag zijn, dus als dit allemaal voorbij is, kunt u mogelijk een uitstekend rendement op uw investering behalen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money