NZD/USD vormt H&S voorafgaand aan het RBNZ besluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 24, 2021
  • Het NZD/USD paar heeft een hoofd en schouderspatroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Het paar daalde na de sterke verkoopcijfers van de detailhandel in Nieuw-Zeeland.
  • De focus verschuift naar het aanstaande rentebesluit van de RBNZ.

Het NZD / USD paar daalde tijdens de Aziatische sessie, doordat zorgen over de Amerikaanse inflatie de Amerikaanse dollar hoger duwden. Het paar daalde naar 0,7166, wat op vrijdag 0,80% onder het hoogste niveau lag.

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

Detailhandel in Nieuw-Zeeland

De economie van Nieuw-Zeeland herstelt krachtig na een scherpe inzinking in 2020 te midden van de wereldwijde pandemie. Vorige week maakte het land bekend dat de consumentenprijsindex (CPI) in het eerste kwartaal sneller is gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vandaag onthulden gegevens van Statistics New Zealand dat de detailhandelsverkopen van het land het relatief goed deden in het eerste kwartaal. Over het algemeen steeg de omzet tot 2,5% na een daling met 2,7% in het vierde kwartaal. Deze groei leidde tot een stijging op jaarbasis van 6,8%, wat bescheiden beter is dan de stijging van 4,8% in het voorgaande kwartaal. Tegelijkertijd stegen de kernverkopen met 3,2% na een daling met 2,9% in het voorgaande kwartaal.

De sterke prestatie van de detailhandelsverkopen was te danken aan elektronische artikelen en recreatiegoederen die respectievelijk met 8,4% en 16% stegen. Dit was een bescheiden herstel nadat de twee bedrijfstakken met respectievelijk 0,3% en 14% waren teruggelopen. Andere industrieën die het goed deden, waren motorvoertuigen, ijzerwaren en tuinbenodigdheden. Hun stijgingen werden gecompenseerd door een afname van de brandstofdetailhandel en accommodatie.

Later deze week zal het NZD / USD paar reageren op het belangrijke rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) dat op woensdag staat gepland. De bank zal naar verwachting de rentetarieven ongewijzigd laten en mogelijk agressiever klinken vanwege de kracht van de economie van het land. Het paar zal ook reageren op de laatste handelscijfers van Nieuw-Zeeland.

De NZD / USD zal ook reageren op de belangrijke BBP gegevens uit de Verenigde Staten die donderdag verschijnen en de gegevens over persoonlijke consumptie uitgaven (PCE) die voor vrijdag deze week zijn gepland.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD / USD paar een hoofd en schouderspatroon vormde, wat meestal een bearish signaal is. Het paar bewoog zich ook onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de MACD indicator onder de neutrale lijn kwam. Het paar zweeft ook iets onder het 38,2% Fibonacci-retracementniveau. Daarom zou het paar later deze week voor de RBNZ beslissing kunnen blijven liggen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om naar te kijken de retracement van 50% op 0,7125.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld