Zilverprijs in een bereik te midden van dalende obligatierentes

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 25, 2021
  • De zilverprijs blijft gebonden aan het huidige bereik.
  • Het staat onder druk door de politieke hindernissen in het Amerikaanse infrastructuurplan.
  • De zilverprijs vindt steun in de dalende rente op 10-jaars obligaties, die op 1,59% staan.

De zilverprijs is gebonden aan een bereik, aangezien de voorgestelde infrastructuuruitgaven in de VS nog steeds worden geconfronteerd met wegversperringen op het politieke front. De koersen vinden echter steun in de dalende Amerikaanse obligatierente.

Zilverprijs

Het Amerikaanse infrastructuurplan staat voor politieke hindernissen

Republikeinse en democratische Amerikaanse senatoren blijven van mening verschillen over het voorgestelde infrastructuurplan. Zilver is niet alleen een edelmetaal, het heeft ook verschillende industriële toepassingen. Als onderdeel van de projecten die zijn ingebed in de infrastructuurrekening van Biden, zou de installatie van zonnepanelen bijvoorbeeld de vraag naar het metaal verhogen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Beide politieke partijen steunen de Amerikaanse infrastructuuruitgaven. Ze moeten het echter nog eens worden over de details van het wetsvoorstel. President Biden bood aan om de financiering terug te brengen van $ 2,25 biljoen naar $ 1,7 biljoen. De zet was een tegenbod op het voorstel van de Republikeinen om de uitgaven te verlagen tot $ 568 miljard.

Dalende rendementen op obligaties

Aan de andere kant vindt de zilverprijs steun in de dalende rente op staatsobligaties. Op het moment van schrijven daalde het rendement op Amerikaanse obligaties op 10 jaar met 0,53% tot 1,59%. Sinds 19 mei is de rente afgenomen met ongeveer 5,98%. De rentes op staatsobligaties van 5 en 30 jaar daalden eveneens met respectievelijk 1,24% en 0,71%.

De daling van de obligatierente komt op een moment dat Fed functionarissen de inflatie-kriebels bleven bagatelliseren. De president van de Kansas Fed, Esther George, gaf maandag de noodzaak aan om een “starre formulering van beleidsreacties” te vermijden. Dit is gebaseerd op het feit dat de economische omstandigheden veranderen.

Tegelijkertijd heeft de Fed-president van Atlanta, Raphael Bostic, aangegeven dat de inflatie gezond is voor de Amerikaanse economie, vooral omdat werkloosheid nog steeds een probleem is. Tijdens zijn interview op CNBC’s Squawk Box verklaarde de Fed functionaris:

“We komen nog steeds 8 miljoen banen te kort van waar we pre-pandemie zijn. Totdat we substantiële vooruitgang boeken om die kloof te dichten, denk ik dat we ons beleid in een zeer sterk accommoderende situatie of houding moeten hebben.”

Zilverprijs technische vooruitzichten

De zilverprijs handelt nu ongeveer een week binnen een bereik. Op het moment van schrijven daalde het edelmetaal met 0,28% tot 27,69. Het handelt met name langs de middelste Bollinger band op de 4-uur grafiek.

Ik verwacht dat de prijs de huidige bereik gebonden handel op korte termijn zal voortzetten. De onderste en bovenste randen van het horizontale kanaal bevinden zich waarschijnlijk langs de onderste en bovenste Bollinger bands op respectievelijk 27,41 en 27,96. Een beweging onder deze limieten maakt dit proefschrift ongeldig.

Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld