Ruwe olieprijs: we houden aan $80 per vat vast – Goldman Sachs

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 26, 2021
  • Goldman Sachs' prognose van de prijs van ruwe olie in 2021 blijft op $80.
  • WTI futures daalden vandaag met 0,33% tot $65,77.
  • API gaf aan dat de olievoorraden met 0,439 miljoen vaten zijn gedaald.

De prijs van ruwe olie is gedaald in afwachting van de olie inventarisgegevens van EIA op woensdag. WTI futures daalden met 0,33% tot $ 65,77, terwijl Brent futures met 0,35% daalden tot $ 68,27. Volgens Jeff Currie van Goldman Sachs zal de prijs in het lopende jaar stijgen tot $ 80.

Iraanse olie verwacht voor Q4 2021

Goldman Sachs heeft zijn prognose van de prijs van ruwe olie ongewijzigd gelaten op $ 80. Tijdens een interview met CNBC gaf het hoofd grondstoffenonderzoek van de bank wereldwijd, Jeff Currie, aan dat de neerwaartse beweging van de grondstof in de afgelopen week het gevolg was van de marktprijzen in de Iraanse nucleaire deal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Enerzijds zijn de aanhoudende zorgen dat Iraanse olie het aanbod van de grondstof op de markt zal vergroten, terecht. De gesprekken tussen de betrokken partijen zijn gevorderd. Vervolgens kan een overeenkomst worden bereikt voor de Iraanse presidentsverkiezingen gepland voor 18 juni.

Het kan echter langer duren voordat de Iraanse olie op de markt komt. Het duurt tot oktober, vooral als de deal via het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) naar het Amerikaanse Congres wordt gebracht. Zelfs dan heeft Currie aangegeven dat de gestage stijging van de vraag de prijs van ruwe olie naar de voorspelde $ 80 in het lopende jaar zal duwen.

Wekelijkse Amerikaanse olie inventarissen

De prijs van ruwe olie reageert ook op de wekelijkse gegevens over de olievoorraad in de VS. Dinsdag gaf het American Petroleum Institute (API) aan dat de olievoorraden de afgelopen week met 0,439 miljoen vaten zijn gedaald. Hoewel het cijfer de geschatte daling van 1,279 miljoen vaten miste, is het een betere lezing dat de stijging van de voorgaande week met 0,620 miljoen vaten.

Beleggers zijn nu benieuwd of de gegevens van EIA een vergelijkbare trend zullen laten zien als API. Economen verwachten een lezing van -1,279 miljoen vaten. In de vorige release gaf het bureau aan dat de wekelijkse olie voorraden met 1.321 miljoen vaten zijn gestegen. Het cijfer was lager dan de verwachte trekking van 1,623 miljoen vaten, maar hoger dan de eerdere daling met 0,427 miljoen vaten. Een lager dan verwacht cijfer zal een bullish katalysator zijn voor de prijs van ruwe olie.

WTI prijs technische vooruitzichten

De prijs van ruwe olie schommelt voor de tweede opeenvolgende sessie naar $ 66. Op het moment van schrijven daalden de WTI futures met 0,33% tot $ 65,77. Sinds het begin van de week is het met ongeveer 3,78% gestegen. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Afhankelijk van de gegevens van de Amerikaanse olie-inventaris, zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk stijgen tot $ 67. Aan de onderkant zal het waarschijnlijk ondersteuning vinden voor $ 65.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld