USD/HKD trekt zich terug na sterke handelsgegevens

Door:
op May 27, 2021
Listen
  • Het USD/HKD paar trok zich iets terug na de sterke handelscijfers uit Hong Kong.
  • Uit de gegevens bleek dat de export van Hongkong met 24,4% steeg, terwijl de invoer met 25,2% toenam.
  • De VS zal donderdag BBP cijfers en de werkloosheidsaanvragen publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De USD / HKD prijs daalde naar het laagste niveau sinds 28 april na de relatief sterke handelscijfers vanuit Hong Kong. Het wordt verhandeld op 7,7600, wat 0,35% lager is dan het hoogste punt van dit jaar op 7,7865.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Hong Kong dollar
Hong Kongse dollar grafiek

Hong Kong export en import nummers

Copy link to section

De economie van Hongkong herstelt sterk nadat ze in 2020 in een recessie is terechtgekomen. Verwacht wordt dat de economie van de stad sneller zal herstellen naarmate de wereldhandel toeneemt. Ook heeft de vorig jaar aangenomen Chinese veiligheidswet geleid tot minder protesten die de economische sector hinderden.

Uit gegevens die donderdag werden gepubliceerd, bleek dat de export van Hongkong in april met 24,4% is gestegen, na een stijging met 26,4% in de voorgaande maand. In dezelfde periode steeg de invoer met 25,2%, na een stijging met 21,7% in de voorgaande maand.

In totaal exporteerde het land goederen ter waarde van meer dan H$ 384 miljard en importeerde het goederen ter waarde van meer dan H$ 416 miljard. Dit leidde tot een handelstekort van meer dan H$ 31,8 miljard. De export van de stad is in de vier maanden tot april met 30,8% gestegen. De export naar de Aziatische markten steeg met 22,8%, terwijl die naar de VS met 22,6% steeg.

De USD / HKD zal later reageren op de laatste Amerikaanse BBP gegevens uit de Verenigde Staten. Economen die door Reuters zijn ondervraagd, verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de economie in het eerste kwartaal met 6,2% groeide, geholpen door de stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten. Het paar zal ook reageren op de laatste initiële cijfers voor werkloosheidsuitkeringen uit de VS en de aankomende persoonlijke consumptie-index (PCI) gegevens die vrijdag zullen verschijnen.

Technische analyse USD/HKD

Copy link to section
USD/HKD
USD/HKD technische grafiek

De Hongkongse dollar is een valuta die relatief verschilt van andere valuta’s omdat deze is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat het altijd handelt tussen $ 7,75 en $ 7,85. Wanneer de marktkrachten het onder en boven dit bereik duwen, heeft de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) de neiging om te reageren door haar reserves te gebruiken.

Kijkend naar de 4-uur grafiek, bevond het paar zich in een neerwaartse trend. Het heeft zelfs een dalend kanaal gevormd dat in paars wordt weergegeven. Het is ook onder de 25 en 50 dagen gewogen voortschrijdende gemiddelden gezakt. Daarom is de weg van de minste weerstand voor het paar naar beneden, met het volgende hoofddoel op 7.7583. Er is echter ook een mogelijkheid dat het paar terugkaatst als bulls zich richten op de bovenkant van het kanaal op 7.7660.

HKD Forex