De koffieprijs komt het overgekochte gebied binnen

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 31, 2021
  • De koffieprijs is $162,25, een stijging van 4,51% met een RSI van 72.
  • Vooruitgang in vaccinatieprogramma's in de VS, het VK en daarbuiten heeft de rally een boost gegeven.
  • De neerwaartse trend in USD/BRL was ook een bullish katalysator voor de koffieprijs.

De koffieprijs bevindt zich op het hoogste niveau sinds november 2016. De stijging werd aangewakkerd door de verzwakkende Amerikaanse dollar en de stijgende vraag.

Koffieprijs

Verzwakking van de Amerikaanse dollar

De koffieprijs vindt steun in de verzwakkende Amerikaanse dollar. De dalende waarde van de dollar creëert een gunstig klimaat voor kopers met andere valuta. Als gevolg hiervan verhoogt het de vraag naar de grondstof en veroorzaakt het vervolgens een prijsstijging.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aangezien Brazilië de grootste producent en exporteur van koffie ter wereld is, is een sterke Braziliaanse real meestal een positieve katalysator voor de koffieprijs. USD / BRL staat op 5,22, waar het de sessie van vrijdag met 0,29% afsloot met een RSI van 26. Sinds het begin van het tweede kwartaal is het met ongeveer 11% gedaald.

Stijgende vraag

De heropening van economieën heeft de koffieprijs verder opgedreven. Volgens de CDC cijfers die zaterdag zijn vrijgegeven, heeft 50,3% van de Amerikaanse bevolking minstens één coronavirusprik gekregen. Ongeveer 40% van de bevolking is volledig gevaccineerd. Bovendien zijn nieuwe besmettingen gedaald na de stijging die medio april werd opgetekend. Vorige week bedroeg het zevendaagse gemiddelde van het land meer dan 21.600 gevallen per dag. Dit vertegenwoordigt een daling van 69% ten opzichte van de voorjaarspiek van het jaar van meer dan 71.200 dagelijkse gevallen medio april. Vervolgens versoepelen meer staten de eerder vastgestelde beperkingen.

In het Verenigd Koninkrijk, is minister president Boris Johnson ervan overtuigd dat de volledige heropening van het land gepland voor 21 juni zal doorgaan. In een recent interview verklaarde hij dat de huidige gegevens geen tekenen laten zien dat de Britse regering zou moeten afwijken van haar routekaart. Door het economische herstel in de VS, het VK en andere delen van de wereld is de vraag naar koffie in commerciële instellingen zoals hotels en coffeeshops toegenomen.

Koffieprijs technische vooruitzichten

De koffieprijs sloot de week af op het hoogste niveau sinds november 2016. Na het bereiken van een intradag hoogtepunt van 163,35, trok het zich terug om de sessie van vrijdag af te sluiten op 162,35, een stijging met 4,51%. Op een dagelijkse grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Met een RSI van 72 bevindt de soft commodity zich in het overboughtgebied. Sinds het begin van het tweede kwartaal van het jaar zijn Coffee C-futures met 34,86% gestegen.

In de nieuwe week verwacht ik dat de koffieprijs in stijgende lijn zal blijven. Het kan terugtrekken tot 160 voordat het hoger stijgt. Als de bulls erin slagen om de prijs boven de week van 163 te duwen, zal het volgende doel op 170 zijn. Deze stelling zal echter ongeldig worden verklaard door een beweging onder de 160.

Koffie prijs