Koper is het alternatief voor crypto, niet goud – Jeff Currie

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 2, 2021
  • De koperprijs is grotendeels boven $4,5000 per pond gebleven.
  • Jeff Currie van Goldman Sachs zegt dat koper een alternatief is voor crypto tegen inflatie.
  • Crypto's en koper dekken zich af tegen vraaggestuurde inflatie.

De koperprijs blijft boven de $ 4,5000, ondanks de toegenomen vraag. Met betrekking tot het afdekken van inflatie heeft Jeff Currie van Goldman Sachs verklaard dat crypto’s gezien moeten worden als een alternatief voor koper in plaats van goud.

Koperprijs

Koper als alternatief voor cryptocurrencies

Aangezien de inflatieproblemen aanhouden, beschouwen sommige beleggers en analisten Bitcoin en andere cryptocurrencies nu als een vervanging van goud voor zijn status als afdekking tegen inflatie. Jeff Currie, het wereldwijde hoofd van grondstoffenonderzoek van Goldman Sachs, heeft echter verklaard dat crypto’s een alternatief zijn voor koper en niet voor goud. Tijdens een interview op CNBC’s Squawk Box Europe op dinsdag, benadrukte de analist de directe correlatie tussen koper en digitale valuta’s zoals Bitcoin.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aan de ene kant fungeren Bitcoin en koper als een afdekking tegen inflatie in risk-on opstellingen. Omgekeerd is goud een geschikte veilige haven in een risicovolle omgeving. Om deze ideologie te onderbouwen, verklaarde Currie:

“Er is een goede inflatie en er is een slechte inflatie. Goede inflatie is wanneer de vraag eraan trekt, en dat is wat Bitcoin afdekt, dat is wat koper afdekt, dat is wat olie afdekt. Goud dekt zich af tegen slechte inflatie, waar het aanbod wordt beperkt, die is gericht op de tekorten aan chips, grondstoffen en andere soorten inputgrondstoffen … u zou goud als die afdekking willen gebruiken.

Koperprijs stijgt

Eerder in mei bereikte de koperprijs een recordhoogte van $ 4.8905 per pond ($ 10.460 per ton). Hoewel het sindsdien is teruggetrokken, is het grotendeels boven $ 4,5000 per pond gebleven. Hoewel de Chinese regering ernaar streeft de inflatie van grondstoffen onder controle te houden, blijft de toegenomen vraag de prijzen opdrijven. Vanwege zijn elektrische geleidbaarheid heeft koper een scala aan toepassingen, van telefoons tot huishoudelijke apparaten en auto’s. Met name bevat een elektrische auto ongeveer vier keer zoveel koper als in een auto met benzinemotor.

Volgens Goldman Sachs zal de groene economie de vraag naar koper tegen 2030 met zo’n 600% aanwakkeren. Dit brengt de vraag op 5,4 miljoen ton. Tegelijkertijd schat de bank een aanbodtekort van 8,2 miljoen ton in 2030.

Technische vooruitzichten koperprijs

De koperprijs is met 0,62% gedaald tot 4,6240. Na het bereiken van een intradag laagtepunt van 4.4450 aan het begin van de afgelopen week, is de prijs boven het belangrijke ondersteuningsniveau van 4.5000 gebleven. Op een 4-uur grafiek handelt het iets onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Ik verwacht dat de koperprijs de komende sessies boven de 4.5000 zal blijven. Op korte termijn zal het waarschijnlijk ondersteuning vinden bij 4.5455. Aan de positieve kant zullen de bulls proberen genoeg momentum te verzamelen om de prijs voorbij het huidige weerstandsniveau van 4.7070 te duwen. Daarboven ligt het volgende doel op het hoogste punt van medio mei op 4.7855.

Koperprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld