USD/CNY: De Chinese yuan wint aan momentum

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 3, 2021
  • Het USD/CNY paar handelt op het laagste niveau in meer dan drie jaar.
  • Dit komt mede doordat de Chinese economie het de laatste tijd goed blijft doen.
  • Het paar zal later reageren op de laatste werkgelegenheidsgegevens uit de Verenigde Staten.

De USD/CNY prijs schommelt rond het laagste niveau sinds maart 2018, terwijl het Chinese economische herstel aan kracht wint. Het noteert op 6,3842, wat 11% onder het hoogste niveau in 2020 is.

USD/CNY
USD/CNY prijsactie

Economische groei in China versnelt

China is beter uit de coronapandemie gekomen dan de meeste landen. Het was de eerste economie die in het tweede kwartaal van 2020 kwartaalgroei noteerde. Het land profiteerde van het feit dat het het aantal besmettingen onder controle wist te houden toen de pandemie uitbrak.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het profiteerde ook van de sterke internationale vraag. Naarmate meer landen op slot gingen, schakelden ze over op het importeren van de meeste artikelen uit het land. Verder stroomde er indirect een aanzienlijke hoeveelheid stimuleringsgelden naar het land. Dit blijkt uit de recente grote handelsoverschotten die het land heeft opgetekend.

De Chinese economische groei zet door, zoals blijkt uit de recente economische gegevens. Eerder vandaag toonden gegevens van Caixin aan dat de PMI van de diensten van het land daalde van 56,3 in april naar 55,1 in mei. Hoewel dit een daling was, bleef het PMI-cijfer boven de 50, wat betekent dat de serviceproducenten van het land het goed bleven doen. In een verklaring zei Markit:

“De vraag naar en het aanbod van diensten zetten hun opwaartse trend voor de 13e opeenvolgende maand voort, hoewel beide in een langzamer tempo groeiden dan in de voorgaande maand. Na een uitbreiding in april, kromp de buitenlandse vraag toen de maatstaf voor nieuwe exportactiviteiten afnam.”

Vooruitkijkend zal het USD/CNY paar reageren op de laatste werkgelegenheids- en PMI-cijfers uit de Verenigde Staten. Later op donderdag publiceert ADP zijn laatste schattingen van het aantal banen in de particuliere sector in het land. De gegevens zullen worden gevolgd door de meest recente Amerikaanse werkloosheidsaanvragen.

Over het algemeen verwachten analisten dat de aanvankelijke werkloosheidsaanvragen zijn gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. En op vrijdag zullen de VS de nieuwste niet-agrarische loongegevens publiceren.

USD/CNY analyse

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD/CNY in mei onder het belangrijke ondersteuningsniveau op 6.4200 kwam. Dit was een opmerkelijke steun, aangezien dit het laagste niveau in februari was. Het paar bewoog ook onder de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de MACD naar het laagste niveau sinds januari is gedaald.

Daarom, hoewel een pullback mogelijk is, zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun bij 6.300. Een beweging boven de weerstand bij 6.57 maakt deze stelling echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld