Zilverprijs: niveaus om in de gaten te houden na sterke banengegevens in de VS

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 3, 2021
  • De zilverprijs is met 1.495% gedaald tot $27.75.
  • De prijs daalde door verschillende sterke gegevens uit de VS.
  • De stijgende rente op staatsobligaties heeft de dollar verder opgedreven.

De zilverprijs is met 1,49% gedaald tot $27,75. De daling is het gevolg van de beter dan verwachte banencijfers in de VS. Bovendien hebben de stijgende rente op staatsobligaties de Amerikaanse dollar een boost gegeven. Gebaseerd op de omgekeerde correlatie tussen de waarde van de dollar en die van edelmetalen, hebben de oplevende opbrengsten de zilverprijs omlaag gedrukt.

Amerikaanse banengegevens

De zilverprijs is aan het dalen na een beter dan verwacht Amerikaans ADP rapport over niet-agrarische werkgelegenheid. Economen hadden een stand van 650.000 voorspeld, wat lager was dan de 654.000 van april. Uit de vrijgegeven gegevens bleek echter dat de verandering in de werkgelegenheid buiten de landbouw in mei 978.000 bedroeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De daling van de wekelijkse initiële werkloosheidsaanvragen heeft ook de dollar een boost gegeven, terwijl de zilverprijs onder druk kwam te staan. In de afgelopen week hebben 385.000 personen voor het eerst een werkloosheidsaanvraag ingediend. Het cijfer is lager dan de voorspelde 390.000 en de 405.000 van de voorgaande week. De vrijgegeven banencijfers zijn een teken van een herstellende Amerikaanse arbeidsmarkt. Met name het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is sinds begin mei gestaag gedaald.

Rendementen op Amerikaanse staatsobligaties

De zilverprijs staat ook onder druk door de aantrekkende rente op staatsobligaties. Na het begin van de nieuwe maand op 1,64, daalde de 10-jaars rente op Amerikaanse obligaties eerder op woensdag naar 1,58. Het maakt de verliezen echter goed op de huidige 1,61, die is gestegen met 1,82%. Ook de 5-jaarsrente op staatsobligaties stijgt met 2,26%. De stijgende obligatierentes hebben de dollar opgedreven tot de huidige 90,34, een stijging van 0,49%.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs is met 1,49% gedaald tot 27,75. Eerder op de dag was het een intradag hoogtepunt van 28,23. Vervolgens heeft het zijn eerdere winsten teruggedraaid en vindt het steun op het intradag dieptepunt van dinsdag 27,67. Op de 4-uur grafiek handelt het iets onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden met een RSI van 43. Op het huidige niveau zijn de vooruitzichten neutraal.

Ik verwacht dat de zilverprijs in de nabije toekomst bereik gebonden zal zijn. De ondergrens van het horizontale kanaal bevindt zich waarschijnlijk op het huidige ondersteuningsniveau van 27,67, het laagste niveau van dinsdag. Aan de positieve kant zal het waarschijnlijk weerstand vinden op het eerdere niveau van 28,23. Onder 27.40 en boven 28.58 is deze scriptie ongeldig.

Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld