Hongaarse kunstenaars willen een standbeeld van Satoshi Nakamoto opzetten in Boedapest

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 4, 2021
  • Het standbeeld zal worden opgezet in Graphisoft Park.
  • De kunstenaar die met dit idee kwam, wil wijzen op de voordelen van BTC en de blockchain.
  • Hongarije warmt geleidelijk op aan crypto, met wetgevers die van plan zijn de handelsbelastingen te verlagen.

Twee Hongaarse beeldhouwers werken aan een levensgroot beeld van Satoshi Nakamoto. Een rapport onthulde dit nieuws op 3 juni en merkte op dat ze de sculptuur willen opzetten in Graphisoft Park in het 3e district van Boedapest, waar al het standbeeld staat van Apple’s mede-oprichter, Steve Jobs. De beeldhouwers, genaamd Réka Gergely en Tamás Gilly, deelden de eerste plannen van het ontwerp van het standbeeld, dat een figuur met een karakterloos gezicht toont.

Volgens het rapport zal het beeld gemaakt zijn van brons en zal het een Bitcoin (BTC) hoodie over zijn hoofd dragen. Het gezicht zal worden gemaakt van een reflecterend oppervlak zodat mensen hun spiegelbeeld kunnen zien wanneer ze ernaar kijken. Door dit te doen, willen de kunstenaars naar voren brengen dat we allemaal Satoshi zijn. Het project wordt gefinancierd door vier organisaties. Dit zijn Mr. Coin, Crypto Academy, Blockchain Hungary Association en Blockchain Budapest.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt is dit project het geesteskind van András Györfi, een Hongaarse schilder en cryptoliefhebber, die wil wijzen op de voordelen die Bitcoin en de blockchain kunnen bieden. Volgens hem is de blockchain een efficiënte, eerlijke en transparante database die het wantrouwen tussen mensen wegneemt. Hij merkte verder op dat het de potentie heeft om meerdere industrieën te versterken om de wereld een betere plek te maken.

Hongarije omarmt crypto ondanks toenemende zorgen van wereldwijde toezichthouder

Dit nieuws komt nadat de Hongaarse minister van Financiën, Mihály Varga, het stimuleringsprogramma van de regering deelde om de economie van het land te stimuleren. Om de economische moeilijkheden als gevolg van de COVID-19 pandemie te helpen verlichten, zijn de Hongaarse wetgevers van plan de cryptohandelsbelastingen te verlagen van 30,5% naar 15%. Naar verluidt kunnen deze wijzigingen al in 2022 van kracht worden.

Op dit moment is de crypto regelgeving in het land niet streng. Door dit te combineren met de verlaagde cryptobelastingen, zou Hongarije niet alleen crypto investeerders een groot belastingvoordeel geven, maar ook buitenlandse crypto bedrijven en investeerders aantrekken. De meeste landen zoals China herhalen hun anti-crypto houding en zelfs de invoering van nieuwe beperkende maatregelen.

Hoewel de crypto-vriendelijke sfeer van Hongarije de creatie van Satoshi’s standbeeld heeft bevorderd, is het niet het eerste land dat de bouw van een sculptuur met crypto-thema toestaat. In 2018 financierde Bitstamp Exchange de oprichting van een zeven meter breed Bitcoin monument in de Sloveense stad Kranj.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld