El Salvador om BTC een wettig betaalmiddel te maken

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 7, 2021
  • El Salvador werkt samen met Strike om deze prestatie te bereiken.
  • President Bukele zal deze week het wetsvoorstel presenteren in het Congres.
  • Het wetsvoorstel zal waarschijnlijk worden aangenomen, aangezien de partij van Bukele 56 zetels heeft.

El Salvador is op weg om het eerste land ter wereld te worden dat, naast de Amerikaanse dollar, Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel gebruikt. Nayib Bukele, de president van het land, onthulde deze plannen via een video uitzending tijdens de Bitcoin 2021 conferentie die werd gehouden in de wijk Wynwood in Miami. In de video zei Bukele dat hij het Congres deze week een wetsvoorstel zou sturen om BTC een wettig betaalmiddel te maken.

Naar verluidt zal het wetsvoorstel waarschijnlijk in de wet worden omgezet, aangezien Nuevas Ideas, een politieke partij die in 2017 door de 39-jarige president werd opgericht, momenteel 56 zetels van de 84 in het Congres heeft. Om BTC als wettig betaalmiddel te omarmen, zei president Bukele dat El Salvador had samengewerkt met Strike, een toonaangevend digitaal financieringsbedrijf. Door deze samenwerking proberen zowel El Salvador als Strike individuen, bedrijven en overheidsinstanties te helpen de kracht van BTC te benutten bij het uitvoeren van dagelijkse transacties.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Strike’s CEO, Jack Mallers, heeft meer dan 70% van de actieve Salvadoraanse bevolking geen bankrekeningen. Hij merkte verder op dat de regering hem had gevraagd te helpen met het bedenken van een plan om de wijdverbreide financiële uitsluiting in het land aan te pakken. Aangezien het land BTC al als een valuta van wereldklasse beschouwde, kwamen ze met het plan om zijn financiële infrastructuur te moderniseren door van BTC een wettig betaalmiddel te maken.

Voorstanders van crypto verwelkomen dit nieuws met vreugde

Kort na de bekendmaking van dit nieuws lichtte de cryptogemeenschap op van vreugde. Justin Sun, de oprichter van TRON, ging naar Twitter om te zeggen dat crypto-investeerders en ondernemers binnenkort naar El Salvador zouden verhuizen vanwege de crypto vriendelijke sfeer in het land.

In reactie op Sun benadrukte president Bukele andere redenen die El Salvador een ideale bestemming maken voor crypto enthousiastelingen. Volgens hem heeft El Salvador geweldig weer, surfstranden van wereldklasse en woningen aan het strand die klaar zijn voor verkoop. Hij voegde eraan toe dat het land geen vermogenswinstbelasting voor BTC zal hebben, aangezien de munt een legale valuta zal zijn. Bukele concludeerde dat deze bepalingen El Salvador een onmiddellijke permanente verblijfplaats maken voor crypto ondernemers.

Adam Black, de CEO van Blockstream, zei dat het onvermijdelijk was dat BTC een legale valuta werd. Met dit nieuws gelooft Black dat BTC een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.

Ondanks het warme ontvangst van dit nieuws van de crypto gemeenschap, zit BTC/USD vast op het niveau van $360.000,00. Op het moment van schrijven verandert de leidende cryptocurrency qua kapitalisatie van eigenaar op $ 36.168,05 (£ 25.587,63) na slechts 0,03% te hebben gewonnen in de afgelopen 24 uur en 0,9% in de afgelopen zeven dagen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld