GBP/USD vormt een cup-and-handle nu de Britse huizenprijsindex stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 7, 2021
  • Het GBP/USD paar daalde licht toen de dollar terugkaatste.
  • Het paar daalde zelfs na sterke cijfers over de huizenprijsindex in het VK.
  • Uit gegevens van Halifax en Nationwide bleek dat de huizenprijzen in mei stegen.

De GBP/USD prijs zakte maandag terug, zelfs na de relatief sterke huizenprijsindexcijfers in het VK. Het paar daalde naar 1.4137, wat relatief lager was dan het hoogste punt van afgelopen vrijdag op 1.4200.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Britse huizenprijsindex stijgt

De Britse woningbouwsector doet het goed, volgens de recente gegevens van Halifax en Nationwide Housing Society. Vorige week bleek uit gegevens van Nationwide dat de huizenprijzen in het VK in mei met 1,8% zijn gestegen ten opzichte van april. Precies, de gemiddelde huizenprijs in het VK steeg in mei tot 243.000 pond. Dit was 24.000 pond boven dezelfde tijd in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Maandag toonden gegevens van Halifax, het bedrijf van Lloyds Bank, aan dat de gemiddelde huizenprijs in mei steeg tot 261.743 pond. Dat was een maandelijkse stijging van 1,3% en een jaarlijkse stijging van 9,5%.

Deze trend is voornamelijk te wijten aan de verlengde vakantie met zegelrechten, lage rentetarieven en het feit dat veel mensen aanzienlijk spaargeld hebben opgebouwd vanwege de lockdowns. Een analist bij Halifax zei:

“Voor sommige huizenkopers hebben de lockdown beperkingen ook geleid tot een onverwachte opbouw van spaargeld, die nu kan worden ingezet om grotere deposito’s voor grotere eigendommen te financieren, waardoor de vastgoedprijzen mogelijk nog hoger worden.”

De GBP/USD daalde ook toen de dollar terugkaatste na de scherpe daling die hij vorige week vrijdag maakte. De daling vond plaats na de relatief gemengde niet-agrarische loonlijst gegevens uit de Verenigde Staten. Uit de gegevens bleek dat de economie in mei meer dan 500.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage is gedaald tot 5,8%. Het aantal banen was relatief lager dan waar analisten op hadden gerekend.

Deze week zal de GBP/USD reageren op de Amerikaanse consumenteninflatiecijfers die op donderdag uitkomen en op de Britse BBP gegevens die op vrijdag worden vrijgegeven.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat het GBP/USD paar dit jaar in de buurt van het hoogste niveau zweeft. Het heeft een smal oplopend kanaal gevormd dat in het zwart is weergegeven. Het ligt ook iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het vormt ook het handvatgedeelte van het cup-and-handle patroon.

Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk stijgen, aangezien het C&H patroon meestal een teken is van bullish consolidatie. Een daling onder 1.4075 maakt deze trend echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld