USD/CHF vindt steun na milde Zwitserse gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 7, 2021
  • Het USD/CHF paar zakte naar een belangrijk ondersteuningsniveau na milde Zwitserse gegevens.
  • De Zwitserse consumenteninflatie steeg in mei tot 0,6%, terwijl de werkloosheid daalde tot 3,0%.
  • Het paar heeft een stijgend kanaal gevormd op de 4-uur grafiek.

Het USD/CHF paar was weinig veranderd na de relatief milde Zwitserse inflatie- en werkloosheidscijfers. Het handelt op 0.900, wat iets hoger is dan het intradag dieptepunt van 0,8982.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Zwitserse werkloosheid en inflatie

De Zwitserse arbeidsmarkt bleef krapper worden in mei, terwijl het land bleef heropenen. Volgens het Zwitserse statistiekbureau is de werkloosheid gedaald van 3,2% in april naar 3,0% in mei.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zonder seizoenscorrectie daalde het tarief van 3,3% in april naar 3,1%. Dit percentage is aanzienlijk beter dan dat van andere landen. In het VK bedraagt het werkloosheidspercentage bijvoorbeeld 4,8%, terwijl Duitsland een percentage van meer dan 8% heeft. De Verenigde Staten hebben een werkloosheidspercentage van 5,8%.

De gegevens leveren verder bewijs dat de Zwitserse economie het relatief goed doet nu het land blijft heropenen. Ondertussen bleek uit gegevens dat de totale consumentenprijsindex (CPI) steeg van 0,2% in april tot 0,3% in mei. Op jaarbasis steeg de totale CPI van 0,3% in april tot 0,6% in mei, in lijn met de verwachtingen. De Zwitserse inflatie ligt nog steeds flink onder de SNB doelstelling van 2%.

De gegevens kwamen twee weken nadat de gouverneur van de SNB, Thomas Jordan, zei dat de bank indien nodig haar balans kon uitbreiden. De bank heeft meer dan $ 1,1 biljoen aan vreemde valuta in haar poging om de waarde van de Zwitserse frank te verlagen.

Later deze week zullen de Amerikaanse inflatiegegevens die donderdag naar buiten komen de grootste drijfveer voor de USD/CHF zijn. Uit gegevens van het statistiekbureau blijkt dat de totale consumentenprijsindex (CPI) in mei met 4,7% is gestegen, terwijl de kern-CPI boven de 3% is gestegen. De gegevens komen een week na de relatief gemengde Amerikaanse niet-agrarische loonlijst gegevens.

Technische voorspelling USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische analyse

De 4-uurgrafiek laat zien dat het USD/CHF paar heeft geprobeerd te herstellen nadat het in mei was gedaald tot 0.8930. Het paar handelt langs de onderste lijn van het stijgende kanaal dat in rood wordt weergegeven. Het bevindt zich ook langs het 25-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) en bevindt zich op het psychologische niveau van 0.900. Daarom kunnen we op korte termijn niet uitsluiten dat de prijs stijgt naar de bovenzijde van het opgaande kanaal.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld