USD/CNY: yuan schiet omhoog terwijl de Chinese PPI naar de hoogste punten van 2008 stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 9, 2021
  • Het USD/CNY paar trok zich iets terug na de sterke Chinese CPI en PPI gegevens.
  • De producentenprijsindex steeg met 9% tot het hoogste niveau sinds 2008.
  • De gegevens liepen vooruit op de komende Amerikaanse inflatiegegevens.

De USD/CNY prijs daalde na de relatief sterke Chinese producenten- en consumentenprijsindexcijfers (CPI). Het zakte naar 6,3943, wat 0,35% onder het hoogste niveau van deze maand was.

USD/CNY
USD/CNY prijsactie

Chinese inflatie

China was de eerste wereldeconomie die uit de pandemie van het coronavirus kwam. Het land deed dat door snel te reageren op de pandemie. Naarmate meer landen hun economieën op slot deden, wendden ze zich tot China om hun materialen te kopen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Chinese herstel zette zich dit jaar voort, zoals blijkt uit de grote handelsvolumes uit China. Het belangrijkste probleem van het land is inderdaad dat er congestie is in veel havens die het bedient.

In een rapport van woensdag zei het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NBS) dat de Chinese producentenprijsindex steeg van 6,8% in april naar 9% in mei dit jaar. Dit was de hoogste prijsstijging voor fabriekspoorten sinds 2008 en is een teken dat fabrikanten het goed doen. Analisten gepolst door Bloomberg verwachtten dat de PPI zou uitkomen op 8,5%.

In dezelfde periode steeg de Chinese CPI van -0,3% naar -0,2%, wat minder was dan de mediane schatting van -0,1%. Als gevolg hiervan steeg de CPI van 0,9% naar 1,3% op jaarbasis. Er zijn dus tekenen dat het verschil tussen consumenten- en producentenprijzen kleiner wordt. Dit zal volgens analisten van ING waarschijnlijk leiden tot kleinere winsten.

Vooruitblikkend, zullen de nieuwste Amerikaanse consumentenprijsindexcijfers de volgende grote katalysator voor het USD/CNY paar zijn, die donderdag zullen verschijnen. Analisten verwachten dat de totale CPI steeg van 4,2% in april tot 4,8% in mei, terwijl de kern-CPI steeg van 2,3% naar 3,2%. Deze cijfers zijn opmerkelijk omdat ze een impact zullen hebben op de Amerikaanse rentetarieven.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD/CNY erin geslaagd is om te herstellen na een daling naar een meerjarig dieptepunt van 6.3554 in mei. Het paar schommelt langs de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden. Tegelijkertijd lijkt het paar een omgekeerd hoofd en schouderspatroon te vormen dat meestal een bullish signaal is.

Daarom is er een mogelijkheid dat het paar zal blijven stijgen, aangezien bulls op het 38,2% retracementniveau op 6.4400 mikken. Een daling onder 6,38 maakt deze prognose echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld