Ad

Is Bitcoin officieel de valuta van El Salvador geworden? Wikipedia denkt van wel

Door:
op Jun 10, 2021
Bijgewerkt: May 26, 2022
Listen
  • Wikipedia heeft Bitcoin erkend als de officiële valuta van El Salvador.
  • El Salvador zei dat het burgerschap zal verlenen aan iedereen die BTC in zijn economie investeert.
  • Dit betekent dat het grote publiek Bitcoin kan gebruiken als dollars.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Eerder deze week, kondigde El Salvador plannen aan om Bitcoin (BTC / USD) een wettig betaalmiddel in het land te maken. Nu lijkt het erop dat het congres van het land dit plan heeft gerealiseerd, aangezien Wikipedia de cryptocurrency als een van zijn officiële valuta’s heeft vermeld.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel nam. De wet treedt echter pas na 90 dagen in werking. Toch heeft dat de regering van El Salvador er niet van weerhouden om bepaalde dingen in te voeren om ervoor te zorgen dat de cryptocurrency wereldwijd wordt erkend als een van zijn officiële valuta’s.

Wanneer de wet van kracht wordt, zullen handelaren en het grote publiek Bitcoin kunnen verhandelen, overdragen en gebruiken precies zoals ze de Amerikaanse dollars, de officiële valuta van het land, zouden gebruiken.

Nu zullen volgens de El Salvadoraanse regering zowel de dollars als de Bitcoin in dezelfde juridische ruimte worden behandeld.

Bitcoin bloeit nog steeds ondanks uitdagingen

Copy link to section

Bitcoin heeft de afgelopen weken veel terugslag gekregen. De meest waardevolle cryptocurrency ter wereld is het onderwerp geweest van een debat over het extreme gebruik van fossiele brandstof bij mijnbouw. Dit komt bovenop het verbod dat de Chinese overheid vorige week op de token plaatste. Een combinatie van deze en andere factoren hebben bijgedragen aan de dalende prijs van het crypto-activum.

Maar deze problemen hebben het er niet van weerhouden om in verschillende kringen erkend en aangenomen te worden. De recente stap van de El Salvadoraanse regering zal de vraag naar Bitcoin vergroten en crypto-newbies in staat stellen te investeren in de crypto-activa.

Bovendien heeft het land verklaard dat het burgerschap zal verlenen aan iedereen die met Bitcoin in zijn economie investeert.

Wet moet binnen 90 dagen worden aangenomen

Copy link to section

El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Het duurt 90 dagen voordat de wet van kracht wordt, waardoor handelaren en de bevolking zich kunnen voorbereiden.

Bovendien zal het land staatsburgerschap verlenen aan iedereen die Bitcoin in de economie van het land investeert. Paraguay en Panama werken ook aan projecten die de omarming van Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk maken.

Bitcoin Crypto