Kraken introduceert strenger KYC beleid voor margehandelaren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 10, 2021
  • De stap van Kraken is gebaseerd op nieuwe regelgevende richtlijnen.
  • Het nieuwe beleid zorgt ervoor dat niet-geverifieerde Starter klanten geen nieuwe margeposities kunnen openen.
  • Deze wijzigingen zullen van kracht worden op 23 juni.

De in de VS gevestigde cryptobeurs Kraken brengt wijzigingen aan in zijn margehandelsprogramma. De beurs onthulde dit nieuws via een blogpost op 9 juni en merkte op dat het van plan is om de margehandel te stoppen voor Amerikaanse klanten die niet vóór 23 juni aan de nieuwe KYC-vereisten voldoen. Naar verluidt zullen deze wijzigingen ook voor niet-Amerikaanse klanten gelden die zich in de Starter laag bevinden om toegang te krijgen tot de Intermediate laag. Anders zal de beurs hen ervan weerhouden om te handelen.

Volgens de blogpost zijn deze wijzigingen niet van invloed op niet-Amerikaanse klanten die zich op het Intermediate en Pro-niveau bevinden. Kraken legde uit dat deze veranderingen zijn geïnspireerd door wettelijke richtlijnen voor transacties met digitale activa met hefboomwerking. Kraken zei dat het alle Amerikaanse klanten en Starter klanten die margehandel doen, zou e-mailen over deze nieuwe beperkingen om ongemakken te voorkomen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor Amerikaanse Starter klanten die op 23 juni niet aan de nieuwe vereisten voldoen, laat Kraken hen alleen hun bestaande blootstelling aan margeposities verminderen. Alle open of onafgehandelde posities tegen de opgegeven deadline vervallen 28 dagen vanaf het moment dat ze werden geopend. Starter klanten die momenteel geen open posities hebben en niet willen deelnemen aan margehandel, hoeven geen actie te ondernemen.

Streven naar bescherming van marktdeelnemers

Volgens Kraken sluiten deze veranderingen aan bij haar missie om crypto acceptatie te versnellen, zodat iedereen over de hele wereld financiële vrijheid en inclusie kan krijgen. Om dit te bereiken, is de beurs van mening dat het gezond verstand moet invoeren om marktdeelnemers af te schermen en hen tegelijkertijd in staat te stellen vrij digitale valuta te kopen, verkopen, vasthouden en gebruiken. De beurs merkte verder op dat het ondanks deze veranderingen nog steeds pleit voor financiële vrijheid.

Dit nieuws komt terwijl financiële waakhonden over de hele wereld de maatregelen tegen crypto blijven aanscherpen. Afgezien van China, dat niet alleen cryptohandel verbood, maar nu ook Bitcoin (BTC) mining, probeert de VS proactief manieren te vinden om de snelgroeiende activaklasse te reguleren. Naar verluidt werkt de administratie van Biden momenteel aan benaderingen om de crypto-ruimte te beteugelen.

Zuid-Korea kondigde ook aan dat het een algeheel verbod op cryptobeurzen overweegt om zijn burgers te behoeden voor het speculatieve karakter van cryptocurrencies. Terwijl het land deze aanpak herziet, moeten cryptobeurzen nu samenwerken met de banken om open real-name acounts te maken voor hun gebruikers. Dit is een zware vereiste gebleken voor de cryptobeurzen van het land, aangezien banken vrezen dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld voor crypto gerelateerd witwassen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld