NZD/USD nadert belangrijke ondersteuning na sterke detailhandelsverkopen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 10, 2021
  • Het NZD/USD paar naderde donderdag een belangrijk ondersteuningsniveau.
  • Nieuw-Zeeland publiceerde sterke verkoopgegevens voor elektronische kaarten.
  • Het paar zal reageren op de komende Amerikaanse inflatiegegevens.

De NZD/USD prijs bleef stabiel na de relatief sterke detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland en vooruitlopend op de komende inflatiecijfers in de VS. Het handelt op 0.7180, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week van 0.7318.

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

Kaartuitgaven in Nieuw-Zeeland

De economie van Nieuw-Zeeland herstelt zich nu het land weer opengaat, wat leidt tot een grotere vraag. Uit gegevens van het statistische bureau van het land op woensdag bleek dat de groothandelsverkopen in het eerste kwartaal met 3,7% zijn gestegen tot N$ 1,1 miljard. Dit was een grotere stijging dan de stijging in het vierde kwartaal van 1,7%. Deze groei was vooral te danken aan de auto- en onderdelenindustrie die met 18% steeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op donderdag toonden gegevens aan dat de kaartverkoop in mei met 2,3% steeg, of N$ 189 miljoen. Op jaarbasis steeg de kaartverkoop met 18,1% na een stijging met 108% in de voorgaande maand. De jaar-op-jaar winsten zijn niet erg betrouwbaar, aangezien het land vorig jaar tijdens de pandemie in april en mei vorig jaar een scherpe daling van de verkoop zag.

Uit de gegevens bleek dat de niet-retailsectoren de grootste stijging zagen, namelijk een stijging van 4,0%. Deze stijging was vooral het gevolg van de heropening van de bubbel. Daarom is er een mogelijkheid dat de verkoop zal blijven stijgen nu het land weer open gaat voor gevaccineerde buitenlanders, nu de wereldwijde vaccinatiegraad stijgt.

Het NZD/USD paar zal later reageren op de laatste Amerikaanse inflatiecijfers. De gegevens komen op een moment dat de gasprijzen zijn gestegen. Andere grondstoffen zoals hout en ijzererts zijn blijven stijgen, waarbij een deel van die kosten doorberekend wordt aan de consument.

Door Reuters geraadpleegde analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de totale CPI in mei met 4,7% is gestegen, terwijl de kern-CPI met 3,2% is gestegen. De hack van Colonial Pipeline had mogelijk een impact op de CPI, aangezien de gasprijzen in sommige staten in die periode omhoogschoten.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

Het NZD/USD paar zat de afgelopen weken in een krap bereik. Op de dagelijkse grafiek bevindt het paar zich langs de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het is ook iets boven de stijgende trendlijn die de laagste niveaus sinds september vorig jaar verbindt. Het paar heeft ook een hoofd- en schouderspatroon gevormd. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien traders zich richten op de volgende psychologische ondersteuning op 0,7000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld