Pro: Facebook aandelen handelen tegen een ‘redelijke prijs’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 10, 2021
  • Facebook zag dinsdag voor de tweede dag op rij een recordhoogte.
  • De social media gigant is dit jaar het 2e best presterende FAANG aandeel.
  • CEO Gina Sanchez van Chantico Global kiest Amazon als beste FAANG aandeel.

Facebook Inc (NASDAQ: FB) bleef de afgelopen dagen optimistisch op de aandelenmarkt en drukte dinsdag voor de tweede dag op rij een recordhoogte af. De rest van de FAANG-aandelen – Apple, Amazon, Netflix en Alphabet, hebben dit sinds april niet meer gedaan.

Michael Bingers opmerkingen over CNBC’s “Trading Nation”

Volgens de president van Gradient Investments, Michael Binger, is Facebook nog steeds niet klaar met zijn bull run op de aandelenmarkt. Op CNBC’s “Trading Nation” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Facebook blijft een koopje voor ons. Wij bezitten het. Ik zou meer toevoegen als je het hier niet bezit. Het is naar mijn mening de beste door de consument aangestuurde internetinvestering die er is. Ze hebben een geweldig advertentieplatform, een groei van 18 tot 20% voor de komende jaren. Dat krijg je voor een redelijke prijs.”

Op jaarbasis is Facebook momenteel ongeveer 24% gestegen en staat het dit jaar alleen achter Alphabet Inc in de best presterende FAANG-aandelen. De socialemediagigant zag een enorme groei van 94% op jaarbasis in zijn netto-inkomen in het eerste kwartaal.

Binger prees ook de prestaties van Alphabet in 2021 tijdens hetzelfde interview met CNBC en noemde het Google moederbedrijf de “leider van het peloton”. Apple Inc, benadrukte Binger, heeft een daling van 13% gezien in vergelijking met de piek in januari. De recente terugval vormt een goede koopkans, volgens de expert.

“Ik zie Apple als een kernholding, we bezitten het, we zijn er dol op, en ik denk dat je het hier bij deze terugval zou kunnen kopen. Het KW-multiple is op dit moment zelfs gedaald tot onder de 20. Dus ik vind Apple hier leuk”, merkte hij op.

Gina Sanchez kiest Amazon als beste FAANG aandeel

Volgens CEO Gina Sanchez van Chantico Global is Amazon op dit moment echter het beste FAANG-aandeel om in te investeren, ondanks dat het het duurst is. Amazon handelt momenteel met een veelvoud van 51,5 keer voorwaartse inkomsten versus die van Facebook (goedkoopste onder FAANG’s) minder dan 24 keer.

Bij “Trading Nation” zei ze:

“Hier leidt de fijne nuance tussen groei en prijs je naar groei tegen een redelijke prijs. Amazon heeft een interessantere weg voor de boeg omdat ze tijdens de pandemie een sterke groei hadden. Ze gaan die consumenten waarschijnlijk insluiten, hun cloudactiviteiten groeien nog steeds dramatisch, en dus is de routekaart voor hen erg goed. Als je naar deze interessante aandelen kijkt, lijkt Amazon redelijk geprijsd, gezien het feit dat er nog een aanzienlijke groei moet komen”, voegde Sanchez eraan toe.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld