De toekomst van Elrond en zijn aantrekkingskracht in de echte wereld

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko maakt gebruik van zijn passie voor cryptocurrencies en leert beleggers elke dag iets nieuws. In zijn vrije tijd… read more.
on jun 12, 2021
  • Elrond is in 2017 opgericht door de broers Beniamin en Lucian Mincu.
  • Het maakt gebruik van functies zoals adaptive state sharding en veilige proof-of-stake (SPoS).
  • Elrond wordt aangedreven door zijn eigen cryptocurrency, de EGLD munt.

Elrond EGLD/USD heeft twee unieke kenmerken waardoor het opvalt.

Ten eerste heb je adaptive state sharding, het proces van het splitsen van de Elrond-infrastructuur om meer transacties en programma’s te ondersteunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ten tweede heb je een veilige proof-of-stake (SPoS), het consensusmechanisme dat wordt gebruikt om afzonderlijke netwerkcomponenten te synchroniseren in een gemeenschappelijk grootboek.

Als zodanig is dit een blockchain die probeert hoge transactiesnelheden te bieden door het gebruik van sharding.

Als u nieuwsgierig bent, sharding werkt op de manier waarop het het netwerk in stukken of scherven splitst, zodat knooppunten maar een fractie van alle transacties hoeven te verwerken. Bovendien wordt eens per 24 uur een derde van de knooppunten die de transacties binnen elk van de shards valideren, opnieuw geschud in een nieuwe shard, en het is hier de bedoeling om collusie te voorkomen.

Nieuwe EGLD munten worden geslagen via het SPoS-consensusmechanisme dat de transacties valideert. Het wordt gebruikt om validerende knooppunten te selecteren om blokken binnen een shard te produceren, in plaats van het hele netwerk, houd hier rekening mee.

Door EGLD te bezitten en uit te zetten, kunnen gebruikers stemmen op netwerkupgrades en worden ze beloond met EGL als resultaat, in verhouding tot het bedrag dat ze hebben ingezet.

Elrond ontwikkelingen

Op 20 mei kondigde Holoride, de audio-spin-off die entertainmentervaringen in voertuigen creëert, aan dat het blockchain-technologie en NFT’s zal inzetten als de volgende fase in de voorbereiding op een marktintroductie in 2022. Om dit te doen, zullen ze de Elrond blockchain integreren in zijn tech-stack met de bedoeling om transparantie in het ecosysteem te brengen.

Op 7 juni trad Maiar, de blockchain-app die wordt aangedreven door het Elrond netwerk, toe tot het Huawei ecosysteem. Na de aankondiging is Maiar beschikbaar om te downloaden op de AppGallery.

Het is een digitale portemonnee en een app voor wereldwijde betalingen waarmee gebruikers meer kunnen uitwisselen en veilig kunnen opslaan op hun mobiele apparaten. De waarde van EGLD hier was $ 100.

We kunnen duidelijk zien dat ontwikkeling voor Elrond actief is in verschillende industrieën en veel bedrijven kunnen op de kar springen om te profiteren van alle functies die via de blockchain worden aangeboden. Hierdoor zou de prijs van EGLD mogelijk kunnen stijgen.

Op de lange termijn, zodra Holoride hun productlijn in 2022 daadwerkelijk met Elrond lanceert, heeft de prijs het potentieel om echt omhoog te schieten, zelfs tot $ 200, omdat het een mainstream aantrekkingskracht zou krijgen en zijn populariteit zal vergroten. Voor nu is echter een van de belangrijkste drijvende krachten van zijn waarde de AppGallery implementatie van een van de apps ontwikkeld op zijn blockchain bekend als Maiar, die, wanneer het meer downloads en gebruik krijgt, de prijs van EGLD tot $ 100 zou kunnen opdrijven mogelijk.

Op 11 juni heeft EGLD een waarde van $88. Uiteindelijk, gezien het feit dat het gedurende het grootste deel van april en half mei boven de $ 100 zweefde, zou het mogelijk weer die waarde kunnen bereiken. Op dit moment, voor $ 88, is het een beetje een moeilijke keuze, maar zodra het ecosysteem weer op gang komt, heeft het een reële kans om weer over de $ 100 te komen, wat het een waardevolle investering zou kunnen maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld