EUR/USD stijgt na sterke Europese industriële productiecijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 14, 2021
  • Het EUR/USD paar steeg na de laatste industriële productiegegevens van de eurozone.
  • De industriële productie steeg in april met 0,8%.
  • De gegevens kwamen een paar dagen na het besluit van de ECB en vóór het besluit van de Fed.

Het EUR/USD paar kantelde hoger na de relatief sterke industriële productiegegevens van de eurozone. Het paar steeg naar een hoogste punt van 1.2120, wat relatief hoger was dan het intradag dieptepunt van 1.2092.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Gegevens industriële productie in de eurozone

De industriële productiesector in de eurozone deed het goed in april toen meer landen hun deuren heropenden. Volgens Eurostat steeg de industriële productie in de regio in april met 0,8% ten opzichte van de vorige 0,4%. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 0,4%. Als gevolg hiervan steeg de productie met 39,3% op jaarbasis vanwege de lage basis van vorig jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De groei van de industriële sector werd toegeschreven aan een stijging van 3,4% in duurzame consumptiegoederen, gevolgd door 3,2% in energie. Kapitaalgoederen en halffabrikaten stegen met respectievelijk 1,4% en 0,8%. De beste presteerders in het blok waren landen als België, Malta en Estland, terwijl de achterblijvers Denemarken, Hongarije en Litouwen waren.

De sterke industriële productiegegevens kwamen een paar dagen nadat de Europese Centrale Bank (ECB) haar rentebesluit nam. De bank liet de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd. Het beloofde ook het tempo van de aankoop van activa te versnellen.

Vooruitkijkend zal het EUR/USD paar reageren op het laatste rentebesluit van de Federal Reserve, dat op donderdag uitkomt. Analisten zijn van mening dat de Fed haar monetair beleid intact laat. Toch zullen ze kijken of de bank zal volhouden dat de recente sterke cijfers van voorbijgaande aard zijn. Een nieuwe agressieve toon zal waarschijnlijk bearish zijn voor het paar.

Het paar zal ook reageren op een reeks economische gegevens uit de Verenigde Staten. Enkele van deze cijfers zijn onder meer de detailhandelsverkopen, het starten van woningen, de producentenprijsindex (PPI) en bouwvergunningen.

EUR/USD technische analyse

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

Het EUR/USD paar steeg van een intradag dieptepunt van 1.2092 naar 1.2121. Op de 4-uur grafiek blijft het paar onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen. Het is ook onder de Ichimoku-wolk gedaald, terwijl de Stochastic oscillator boven het oversold-niveau is gestegen. Daarom zou het paar de neerwaartse trend kunnen hervatten, aangezien bears zich richten op het 50% Fibonacci-retracementniveau op 1.1982. Een beweging boven de weerstand bij 1.2140 maakt deze voorspelling echter ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld