Tesla zou Bitcoin weer kunnen accepteren – zegt Elon Musk

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 14, 2021
  • Bitcoin is gestegen nadat Elon Musk zei dat Tesla het opnieuw overweegt te accepteren.
  • De Tesla CEO zegt dat dit alleen zal gebeuren als 50% van de Bitcoin-mijnbouw hernieuwbare energie gebruikt.
  • Bitcoin lag onder vuur door het hoge energiegebruik voor mijnbouw.

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft laten doorschemeren dat de fabrikant van elektrische auto’s Bitcoin (BTC/USD) opnieuw kan accepteren als betaling voor zijn producten. Bitcoin reageerde binnen 24 uur na zijn aankondiging met een stijging van 13%.

De uitvoerende macht zei echter dat het niet zal gebeuren tenzij mijnwerkers ongeveer 50% van de schone energie gebruiken. Het Cambridge Centre for Alternative Finance heeft onlangs onthuld dat ongeveer 39% van de mijnactiviteiten op cryptocurrencies hernieuwbare energiebronnen gebruiken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens deze schatting betekent dit dat mijnwerkers ongeveer 11% moeten toevoegen aan mijnbouw op het gebied van hernieuwbare energie voordat Tesla de acceptatie van Bitcoin overweegt.

Na de sprong wordt het crypto-activum nu verhandeld voor $ 39.533, gebaseerd op gegevens van Coindesk.

Een enorme invloed op de prijs van Bitcoin

Het lijdt geen twijfel dat Elon Musk de afgelopen maanden een grote invloed heeft gehad op de prijs van Bitcoin. Zijn eerdere tweets over de cryptocurrency vielen samen met een ongekende stijging waardoor Bitcoin in april een recordhoogte van $64.800 bereikte.

Nogmaals, toen hij tweette dat Tesla de acceptatie van Bitcoin heeft opgeschort vanwege milieuproblemen, duikt de cryptocurrency op. Het besluit van China om Bitcoin-mining te verbieden, heeft echter ook de crypto-activa schade toegebracht.

Elon Musk is altijd een cryptoliefhebber geweest en het is slechts een kwestie van tijd voordat Tesla na de opschortingsperiode weer Bitcoin gaat accepteren.

Hoewel Bitcoin ongeveer twee weken geleden begon te stijgen, wordt waarschijnlijk een winst van 13% binnen 24 uur toegeschreven aan de recente tweet van Elon Musk.

Bitcoin minen met schone energie

Crypto-mining verbruikt enorme hoeveelheden energie die computers aanstuurt om complexe wiskundige problemen op te lossen. Er wordt geschat dat het energieverbruik van Bitcoin mijnbouw per jaar het totale jaarlijkse energieverbruik van sommige landen overschrijdt.

Er is meer roep om het gebruik van hernieuwbare energie om Bitcoin te minen dan ooit tevoren, en belanghebbenden in de industrie hebben al een commissie opgericht die het probleem aanpakt. Chief Executive Officer van Microstrategy Michael Saylor, een fervent Bitcoin gelovige, leidt de commissie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld