Mark Cuban zegt dat banken bang moeten zijn voor DeFi

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een nieuwsverslaggever bij Invezz over de cryptocurrency-markt en blockchain-industrie. Met jarenlange ervaring heeft ze over cryptocurrencies geschreven… lees meer.
on jun 15, 2021
  • Volgens Mark Cuban probeert de DeFi-sector het traditionele financiële systeem opnieuw te creëren.
  • Hij merkte op dat DeFi interessante functies heeft voor de toekomst.
  • Hoewel hij gelooft dat DeFi tal van voordelen heeft, zei hij dat het riskant is.

Mark Cuban, een Amerikaanse miljardairinvesteerder, heeft hoge verwachtingen van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s). Hij onthulde zijn optimistische gevoelens over de sector in een blogpost op 13 juni, waarin hij zei dat veel financiële instellingen bang zouden moeten zijn voor deze snelgroeiende sectoren. Dit komt omdat ze traditionele financiële systemen willen herscheppen door middel van cryptocurrencies.

In de blogpost onthulde Cuban dat hij geïnteresseerd is in het ontwerp van gedecentraliseerde protocollen, eraan toevoegend dat het dezelfde structuur is die een aanzienlijke bedreiging vormt voor banken. Met Aave als voorbeeld zei Cuban dat zowel het protocol als zijn concurrent, Compound, eruitziet als een bank. Er zijn echter enkele opvallende verschillen tussen Aave en banken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het belangrijkste verschil is dat het project volledig geautomatiseerd is en geen toestemming heeft. Als zodanig zijn er geen bankiers, gebouwen, kluizen, contant geld, formulieren of kredietbeoordelingen. Hij merkte verder op dat alles op Aave wordt beheerd door slimme contracten. Door deze automatisering claimt Cuban dat je van niemand toestemming nodig hebt en dat het afsluiten van een lening maar een paar minuten duurt.

Een riskante aangelegenheid

Cuban, die ook de eigenaar is van NBA’s Dallas Mavericks, citeerde verder dat DeFi beurzen een aantrekkelijke onderneming zijn, aangezien ze niet echt veel kapitaal hoeven aan te trekken. Hij legde uit dat in plaats van dat de ondernemers, investeerders en andere schuldeisers kapitaal aantrekken, liquiditeitsverschaffers het voor hen doen. Als zodanig maakt deze functie de DeFi-industrie efficiënter dan traditionele banken.

Terwijl Cuban optimistisch is over DeFi, waarschuwde hij investeerders dat de ruimte behoorlijk riskant is. In tegenstelling tot een traditionele bank heeft een DeFi-protocol geen regelgeving of verzekering voor geïnvesteerde fondsen. Hoewel DeFi-leningen worden gedekt door andere crypto-activa, worden leners niet verantwoordelijk gehouden als ze een lening niet kunnen terugbetalen. Daartoe merkte hij op dat het crypto-gezegde van investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen twee keer zoveel geldt als je te maken hebt met DeFi.

Cuban besloot door te zeggen dat hoewel DeFi risico’s heeft die het moet oplossen, de sector de toekomst is van persoonlijk bankieren.

Dit nieuws komt terwijl de DeFi-ruimte snel blijft groeien. Op dit moment is er 62,72 miljard dollar in de sector. Volgens gegevens van Defipulse heeft Aave de grootste marktdominantie met 14,84%.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10