Moet u Bitcoin kopen na de laatste tweet van Musk?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko maakt gebruik van zijn passie voor cryptocurrencies en leert beleggers elke dag iets nieuws. In zijn vrije tijd… read more.
on jun 15, 2021
  • Bitcoin heroverde het niveau van $40.000 nadat Elon Musk zei dat Tesla het weer als betaling kon accepteren.
  • Ook Bitcoin kreeg zijn eerste update in vier jaar: de Taproot upgrade gaat in november in.
  • De upgrade betekent meer transactieprivacy naast efficiëntie.

Bitcoin BTC/USD domineerde maandag opnieuw de krantenkoppen in de financiële media. De grootste en meest herkenbare cryptocurrency die boven het niveau van $ 40.000 werd verhandeld, te midden van twee opmerkelijke katalysatoren: een bullish tweet van Tesla CEO Elon Musk en de Taproot upgrade.

Natuurlijk vragen veel beleggers zich bij het handelen boven de $ 40.000 af of ze een kortetermijn rebound hebben gemist of dat Bitcoin nog voldoende ruimte heeft om hoger te stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Laten we een handelsthese bekijken en evalueren.

Een achtbaan van emoties

De waarde van BTC verschoof enorm toen het werd geaccepteerd, afgewezen en vervolgens opnieuw werd geaccepteerd door Tesla. De mainstream aantrekkingskracht en het praktijkvoorbeeld van het gebruik ervan gaven het de ondersteuning die het nodig had om hogerop te komen.

Alles was goed voor Bitcoin bulls, aangezien de prijs van de munt voorbij $ 50.000 steeg en in april een recordhoogte van bijna $ 63.000 bereikte. Maar de afgelopen weken vertellen het tegenovergestelde verhaal, waarbij Bitcoin in mei naar $ 30.000 zakte.

Het lijdt geen twijfel dat dit een achtbaan van emoties is. Voor Bitcoin houders op de lange termijn is dit slechts een normale gang van zaken, aangezien hun investeringsthese vele jaren, zo niet tientallen jaren beslaat. Maar voor de rest van de investeringsgemeenschap? Nou, de volatiliteit is hier om te blijven – voorlopig.

Op 13 juni zei Elon Musk dat Tesla zal overwegen om Bitcoin te accepteren op voorwaarde dat mijnwerkers schonere energie gebruiken. Dit moet niet worden verward met 100% bevestiging dat Tesla Bitcoin opnieuw zal accepteren. Maar dit maakt misschien niet uit.

Nu komen we te zien waarom Tesla’s betrokkenheid bij Bitcoin zo cruciaal is voor zijn waarde. De opmerkingen van Musk hielpen Bitcoin weer in waarde te stijgen om boven het belangrijkste niveau van $ 40.000 te handelen.

Taproot upgrade is minder belangrijk

Op 12 juni werd Bitcoin ook goedgekeurd door miners over de hele wereld met zijn upgrade bekend als Taproot, die naar verwachting in november van kracht wordt. De upgrade zal zorgen voor meer transactieprivacy en efficiëntie, en het zal het potentieel voor slimme contracten ontsluiten, wat een van de belangrijkste functies was die Ethereum zo succesvol heeft gemaakt.

Ondanks de upgrade lag de waarde van Bitcoin rond de $ 35.000. Wat betekent dit voor de prijsvooruitzichten van Bitcoin? Het is makkelijk. De reguliere acceptatie van BTC bepaalt hoe hoog de waarde ervan is, meer dan de onderliggende technologie, hoewel dat ook een aanzienlijke impact zal hebben.

Moet u Bitcoin kopen?

We zagen BTC van $ 34.949 op 13 juni naar $ 40.535 gaan, wat een bemoedigende stap hoger is voor de prijsvooruitzichten op de lange termijn. Het vertoont tekenen van een vroege bull-run en we verwachten dat het in waarde zal stijgen.

Zelfs als de Tesla hype in de loop van de tijd vertraagt, zal de Taproot update zeker veel belangstelling wekken van ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps), en we zouden zelfs verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) implementaties op Bitcoin kunnen zien in de loop van november.

Nadat de Taproot update in november is voltooid, zouden we een exponentiële groei moeten zien. Als zodanig kan het kopen van Bitcoin voor ongeveer $ 40.000 een waardevolle investering zijn voor elke serieuze handelaar die bestand is tegen volatiliteit op korte termijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld