USD/CHF daalt nadat SECO de Zwitserse economische voorspelling verhoogt

Door:
op Jun 15, 2021
Listen
  • Het USD/CHF paar daalde licht na de laatste Zwitserse economische voorspelling.
  • SECO zei te verwachten dat de economie dit jaar met 3,3% zal herstellen.
  • Het paar zal vervolgens reageren op het laatste rentebesluit van de Fed.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Het USD/CHF paar daalde licht nadat Zwitserland zijn herstelprognose verhoogde. Het daalde tot 0,8965 omdat beleggers zich beginnen te concentreren op de komende Amerikaanse gegevens en het besluit van de Fed.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Swiss franc
Zwitserse frank grafiek

Economische voorspelling Zwitserland

Copy link to section

De Zwitserse economie zal naar verwachting een sterk herstel laten zien naarmate de wereldeconomie herstelt en het land weer opengaat.

Volgens een overheidspanel zal de economie in 2021 naar verwachting met 3,6% herstellen, een stijging ten opzichte van de eerdere schatting van 3,0%. Ook verwacht het dat de economie in 2022 met 3,3% zal groeien.

Het panel schreef dit herstel toe aan de aanhoudende vaccinatiecampagne waardoor veel mensen in Zwitserland zijn gevaccineerd. Ook zal het aanhoudende herstel van de wereldeconomie het land helpen herstellen, aangezien Zwitserland een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit export haalt. Het rapport zei:

“Het aanhoudende herstel zal een aanzienlijke impact hebben op de arbeidsmarkt, waarbij de werkgelegenheid aanzienlijk stijgt (+1,5%) en de werkloosheid verder daalt tot een jaargemiddelde van 2,8% (prognose maart: 3,0%).

Het USD/CHF paar daalde terwijl investeerders wachtten op de komende economische gegevens uit de Verenigde Staten en het rentebesluit van de Federal Reserve. Dinsdag zullen de VS de meest recente gegevens over de detailhandelsverkopen en de producentenprijsindex (PPI) publiceren. Analisten verwachten dat de totale detailhandelsverkopen in mei licht zijn gedaald, terwijl de producentenprijsindex (PPI) is gestegen tot meer dan 6%. Maandag toonden gegevens uit Zwitserland aan dat de PPI van het land in mei met 3,2% steeg.

De grootste katalysator voor de USD/CHF zal het rentebesluit van de Federal Reserve zijn dat woensdag naar buiten komt. Analisten verwachten dat de bank de rente en kwantitatieve versoepeling verlaat ongewijzigd en beloven de versoepelingscyclus voort te zetten.

USD/CHF technische analyse

Copy link to section
USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat het USD/CHF paar zich de laatste tijd in een sterke neerwaartse trend bevindt. Het is met meer dan 5% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in april. Onlangs heeft het paar echter enige steun gevonden rond het niveau van 0.8930. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald. Het lijkt ook een bearish wimpelpatroon te vormen. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk lager uitkomen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om naar te kijken de ondersteuning bij 0.8800.

CHF Forex