Kraken CEO over de cryptomarkt, IPO, duurzaamheid en meer

By: Daniela Kirova
on jun 17, 2021
  • Kraken CEO Jesse Powell bevestigde dat het bedrijf een IPO onderzoekt.
  • Powell voorspelt dat BTC het equivalent van een Lamborghini waard zal zijn.
  • Hij zei ook dat Elon Musk het bij het verkeerde eind heeft over het duurzaamheidsprofiel van Bitcoin.

Volgens mede-oprichter en CEO Jesse Powell overweegt Kraken, de grootste cryptocurrency beurs in Europa en de vierde grootste wereldwijd, een beursgang binnen 12-18 maanden. Powell, die Kraken tien jaar geleden oprichtte, besprak met Bloomberg TV de vooruitzichten van het bedrijf en de bredere cryptocurrency sector.

IPO ‘Voorbereidende werkzaamheden’

Onlangs onderhandelde Kraken over nieuwe financiering die, indien opgehaald, de waarde ervan zou kunnen verhogen tot meer dan $ 20 miljard, volgens bronnen van Bloomberg. Maar de CEO bevestigde in het Bloomberg interview dat het “al het voorbereidende werk doet” om zichzelf op een openbare beurs te noteren, tegen een onbevestigde waardering. De evolutie van een privaat bedrijf naar een publieke entiteit is onderdeel van Powells visie. Hij legde uit:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We zijn op een missie om crypto naar de wereld te brengen, en onze waardering zal hopelijk een weerspiegeling zijn van ons succes bij het bereiken van die missie.

Swingtraders de schuld van uitverkoop

Overgaand op het onderwerp van de recente zwakte in cryptocurrencies, zei de CEO van Kraken dat de uitverkoop te wijten is aan “swingtraders” die niet voor de lange termijn investeren en “de grondbeginselen niet echt begrijpen”.

De mensen die op deze niveaus verkopen, zijn mensen die deze activa het afgelopen jaar hebben verworven, dus het zijn mensen die swingtraders zijn, die nieuw zijn op de markt. Jongens die al een lange tijd vasthouden, blijven zich ophopen.

Daarentegen zijn Bitcoin bulls voor de lange termijn, zoals MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) CEO Michael Saylor “back-up van de truck” en zijn klaar om Bitcoin “tegen elke prijs” te accumuleren. Gevraagd naar afnemende interesse in nieuwe munten, ontkende hij het botweg en zei dat er voortdurend nieuwe en verbazingwekkende munten opduiken.

De CEO van Kraken is nog steeds optimistisch over Bitcoin en voorspelt dat het in 2021 naar nieuwe hoogten zal stijgen. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat één Bitcoin tegen het einde van het jaar in waarde gelijk zou zijn aan een Lamborghini. Maar misschien is het wel een “Lambo met minder opties of een kleinere motor”.

Bitcoin is ‘groener dan mensen het de eer geven’

Gevraagd naar de opmerkingen van Tesla CEO Elon Musk over dat Bitcoin niet groen genoeg is, zei hij dat de digitale valuta “een stuk groener was dan mensen het de eer geven”. Hoewel hij erkende dat Bitcoin nog steeds ruimte heeft om de impact op het milieu te verbeteren en dat we “groenere alternatieven” zouden kunnen zien.

Het [Bitcoin] is een manier om veel afgedankte en verloren energie op te vangen, het is een manier om hernieuwbare energiebronnen op te starten. Dus ik denk dat het veel doet voor de sector van de hernieuwbare energie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld