Loop Capital analist over Honest Co: “hopelijk kunnen we constructiever zijn”

By: Ruchi Gupta
on jun 17, 2021
  • The Honest Company rapporteerde een slechter dan verwacht verlies.
  • De brutomarge daalde ook licht in vergelijking met Q1 van 2020, voornamelijk door hogere inputkosten.
  • De totale omzet van het bedrijf steeg met 12% tot $81,0 miljoen in Q1 van 2021.

The Honest Company (NASDAQ: HNST) heeft woensdag gemengde resultaten over het eerste kwartaal gerapporteerd, waardoor de aandelen donderdagochtend met 8% lager werden verhandeld.

Q1 samenvatting: omzet overschaduwd door verliezen

Honest Co rapporteerde een omzetstijging in het eerste kwartaal van $ 81,03 miljoen tegenover verwachtingen van $ 79,03 miljoen. Maar andere statistieken stelden beleggers teleur en droegen bij aan de uitverkoop. Het meest opvallende was dat het bedrijfsverlies van $ 4,1 miljoen in het kwartaal een ommekeer betekende van een bedrijfsresultaat van $ 0,7 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2020. De aangepaste EBITDA daalde ook van $ 4,5 miljoen vorig jaar naar $ (0,1) miljoen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verschuiving van winst naar verlies wordt veroorzaakt door een stijging van de kosten met 30%.

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 daalde de brutomarge ook licht in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020, voornamelijk als gevolg van hogere inputkosten en een meer genormaliseerd niveau van handelsuitgaven. De bedrijfskosten stegen met 30% tot $ 32,5 miljoen of 40% van de omzet vergeleken met $ 25,1 miljoen of 35% van de omzet in het eerste kwartaal van 2020. De stijging van de bedrijfskosten als gevolg van hogere verkoop-, algemene en administratieve kosten, verhoogde marketinguitgaven van $ 5,0 miljoen, en hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

De digitale verkoop steeg met 2% tot $ 42,5 miljoen in Q1 2021 vergeleken met Q1 2020. De omzet van het bedrijf uit retailkanalen steeg met 58% tot $ 30,9 miljoen in Q1 2020 vergeleken met Q1 2019.

Loop Capital zou bullish kunnen worden op het aandeel

Loop Capital analist Laura Champine handhaafde een “Hold” rating op Honest Co’s aandelen met een ongewijzigd koersdoel van $ 20. De analist benadrukte dat de omzet van het bedrijf aangeeft dat Honest Co zijn marketinguitgaven niet hoeft te verhogen om incrementele inkomsten te genereren.

Honest Co kan gebruikmaken van het recente verkoopmomentum voor kanaaluitbreiding, aldus de analist. Het management heeft al een “geweldige relatie” met retailgigant Target Corporation (NYSE: TGT), Costco Wholesale Corporation (NASDAQ: COST) verkoopt slechts enkele van zijn producten, terwijl Walmart Inc (NYSE: WMT) geen Honest Co producten verkoopt. Ze zei:

We zien veel mogelijkheden voor meer kanaaluitbreiding. Daar hebben ze helemaal niet naar toe geleid.

Vooruitblikkend, heeft Honest Co enkele bemoedigende trends die in zijn voordeel werken. Hoewel het bedrijf zijn producten al prijst met een premie van 10% tot 20% ten opzichte van zijn concurrenten, kan het de prijzen nog meer verhogen omdat de premie “nog niet te hoog is”.

Het bedrijf kan ook de prijzen verlagen om het deel van de bevolking beter aan te trekken dat meer natuurlijke producten wil kopen, maar weigert een hoge premie te betalen.

Ongeacht in welke richting het bedrijf gaat, het management moet een agressieve benadering van expansie volgen. Ze concludeerde:

Laten we eens kijken hoe agressief ze zullen zijn en hopelijk kunnen we in de loop van het jaar constructiever zijn op dit aandeel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld