Twee rapporten benadrukken de groeiende vraag naar crypto in het VK en Australië

By: Daniela Kirova
on jun 17, 2021
  • 38% van de mensen in het VK ziet crypto's als een "gok", een daling van 47% vorig jaar.
  • Bijna een derde van Gen Z bezit cryptocurrencies in Australië.
  • Adoptie heeft nog een lange weg te gaan, aangezien 20% van de Australiërs niet weet wat cryptocurrency is.

Meer Britten beginnen cryptocurrencies te zien als een lucratieve investering in plaats van louter speculatie waarbij eigendom van crypto’s in 2021 2,3 miljoen mensen in het VK bereikte, meldde de Financial Conduct Authority (FCA) donderdag, geciteerd door Reuters.

Cryptocurrency minder als een gok gezien

Waakhonden zoals de FCA hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor gebrek aan regelgeving, waarbij Bitcoin (BTC/USD) daalde van $ 64.899 in april tot ongeveer $ 40.000 vandaag. Ondanks afnemend begrip van het veld, tonen mensen een grotere bereidheid om in crypto activa te investeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In 2020 was het aantal volwassenen dat cryptocurrency activa in het VK bezat 1,9 miljoen, volgens een FCA studie. Uit de studie bleek ook dat 38% van de mensen cryptocurrencies nu als een “gok” ziet, tegen 47% vorig jaar. Bovendien heeft slechts 13% van de beleggers in cryptocurrency ten minste één stablecoin in hun portefeuilles.

De meerderheid van cryptocurrency investeerders, zo bleek ook uit het onderzoek, zijn professionele mannen boven de 35.

Groeiende adoptie in Australië

Een op de zes Australiërs (17 procent) bezit minstens één cryptocurrency, een stijging van 5 procentpunten sinds begin 2021, schrijft The Australian. Uit een analyse van eigendomsstatistieken naar leeftijd bleek dat bijna een derde van Gen Z een cryptocurrency bezit, tegen ongeveer 16% aan het begin van het jaar, volgens een onderzoek.

Van de ondervraagden die geen cryptocurrency bezitten, noemde 50% van de mannen volatiliteit als het grootste obstakel tegen eigendom, tegenover 37% bij vrouwen.

Personal finance expert Kate Browne vertelde The Australian:

Zelfs nu de prijs van Bitcoin de afgelopen maanden is gedaald, blijkt uit onze gegevens dat de acceptatie van cryptocurrency in Australië groeit. Het is geweldig dat we zien dat meer vrouwen en jonge mensen ervoor kiezen om te investeren in cryptocurrency.

Browne zei ook dat er “duizenden bedrijven” in heel Australië zijn die Bitcoin als betaalmiddel accepteren en dit cijfer blijft groeien.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld