Rapport: Goldman Sachs begon Bitcoin futures te verhandelen met Galaxy Digital

By: Daniela Kirova
on jun 18, 2021
  • Galaxy Digital biedt koop- en verkooporders op Bitcoin futures van CME Group voor Goldman Sachs.
  • Galaxy hoopt een brug te worden tussen crypto en financiële bedrijven.
  • Banken bieden klanten de mogelijkheid om BTC investeringen te doen.

Wall Street gigant Goldman Sachs Group Inc (NYSE: GS) begon met de handel in Bitcoin (BTC/USD) futures met de hulp van Mike Novogratz’ crypto-handelsbank Galaxy Digital, meldde CNBC vrijdagochtend.

Goldman verstevigt first mover voordeel

Goldman is de eerste grote bank die cryptocurrencies begint te verhandelen via een tegenpartij en komt slechts een maand nadat de bank haar nieuwe cryptocurrency trading desk heeft opgericht, aldus CNBC. Rapporten dat Goldman Galaxy gebruikt, werden bevestigd door Galaxy’s co-president Damien Vanderwilt. Galaxy zal koop- en verkooporders geven op Bitcoin futures van de CME Group.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De beslissing van Goldman maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om grote institutionele klanten zoals hedgefondsen te helpen bij het inzetten op Bitcoin en andere digitale activa. Goldman’s hoofd van digitale activa voor de regio Azië-Pacific Max Minton vertelde CNBC in een verklaring:

Ons doel is om onze klanten uit te rusten met de beste uitvoeringsprijzen en veilige toegang tot de activa die ze willen verhandelen. In 2021 omvat dit nu crypto, en we zijn verheugd een partner te hebben gevonden met een breed scala aan liquiditeitslocaties en gedifferentieerde derivatenmogelijkheden die het cryptocurrency ecosysteem omvatten.

Trend die nagalmt op Wall Street

De breedte en diepte van de markt voor cryptocurrency groeit naarmate meer banken klanten zoals family offices, pensioenen en hedgefondsen toestaan om te handelen Bitcoin. De beslissing van Goldman Sachs om samen te werken met ‘liquiditeitsverschaffers’ zoals Galaxy, geeft aan hoe klanten grote banken onder druk zetten voor blootstelling aan Bitcoin.

Uiteindelijk zal dit de cryptocurrency industrie stabiliseren en zullen andere banken klanten de creatie van BTC gestructureerde bankbiljetten en relatieve waarde-uitwisseling tussen BTC en Ethereum (ETH/USD) aanbieden, naast andere nieuwe manieren om via derivaten te beleggen. Vanderwilt vertelde CNBC:

Er is een hele dynamiek bij de grote banken die ik keer op keer heb gezien: veiligheid in cijfers. Zodra een bank dit doet, zullen de andere banken ‘angst om iets te missen’ hebben en zullen ze aan boord gaan omdat hun klanten erom hebben gevraagd.

Enige scepsis blijft

Banken zullen klanten methoden aanbieden om in Bitcoin te beleggen met behulp van derivaten, inclusief arbitrageweddenschappen op de waardekloof tussen Bitcoin en CME Bitcoin futures, volgens CNBC. Ondanks dit en andere waargenomen voordelen, blijft het scepticisme bij Goldman bestaan. Sharmin Mossavar-Rahmani, Goldman’s eigen Chief Investment Officer voor zijn Investment Strategy Group, verwees naar de crypto als “een zeepbel” die niet geschikt is voor investeringsdoeleinden.

Maar dat maakt misschien niet uit, aangezien Goldman en andere banken bestaan om aan de wensen en behoeften van hun klanten te voldoen. Als een bank klanten geen cryptodiensten wil aanbieden, kunnen ze via Wall Street naar een van de rivaliserende banken in hetzelfde blok lopen. Vanderwilt legde uit:

Als de telefoon vaak genoeg rinkelt en klanten proberen informatie te krijgen, kom je er uiteindelijk achter hoe je het veilig voor hen kunt doen, in het besef dat het jouw rol in de wereld is om op een veilige manier te komen, niet om als vertrouwenspersoon op te treden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld