De Londen hard fork van Ethereum komt volgende week naar drie testnetten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 19, 2021
  • Ethereum werkt hard aan het brengen van Ethereum 2.0.
  • Het project bereidt zich voor om een hard fork op drie verschillende testnetten te lanceren.
  • De grootste van de vijf is een herziening van de vergoedingen die de transactiekosten zal verlagen.

Toen de DeFi sector opkwam en talloze nieuwe investeerders naar Ethereum (ETH/USD) bracht, worstelde het netwerk nog meer dan voorheen, en het werd noodzakelijk dat het project zou evolueren naar Ethereum 2.0. Dit is echter een lang en ingewikkeld proces dat goed moet worden uitgevoerd.

Toch boekt Ethereum tot nu toe goede vooruitgang en maakt het zich op voor de volgende stap. Blijkbaar is het, volgens recente rapporten, bijna klaar voor zijn London hardfork om live te gaan op testnets. Drie testnetten zullen het binnenkort implementeren, met als eerste Ropsten die volgende week arriveert, op 24 juni, zodra de blokhoogte 10.499.401 bereikt. Daarna is de tweede Goerli op 30 juni en tot slot Rinkeby op 7 juli.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tot nu toe is er echter geen schema bekend met betrekking tot de upgrade van het mainnet.

Welke veranderingen brengt de hard fork met zich mee?

Volgens Tim Beiko, de Ethereum kernontwikkelaar die de aankondiging deed, zijn alleen de testnetten gepland voor Londen. Nadat de upgrade succesvol is geactiveerd, dan en alleen dan zullen de ontwikkelaars beslissen over het mainnet-blok waarin de hardfork wordt geïntegreerd. Zodra de ontwikkelaars meer weten, zullen ze de community op de hoogte brengen via de blog en verschillende andere locaties, beloofde hij.

De hard fork zelf bevat maar liefst vijf EIP upgrades (Ethereum Improvement Proposal), waarvan de belangrijkste EIP-1559 is, een herziening van de kostenstructuur van het project. Deze krijgt de meeste aandacht omdat de Ethereum gastarieven omhooggeschoten zijn na de explosie van DeFi, en het verlagen ervan is op dit moment een van de grootste doelen.

Het is mogelijk dat deze upgrade de inkomsten van mijnwerkers met meer dan 50% zal verstoren, wat eerder een aanleiding was voor een poging tot ‘mijnwerkersopstand’, zoals het nu bekend is. Sinds de eerste reactie lijkt de situatie echter te zijn gekalmeerd. Maar op de upgrade zelf is lang gewacht en velen zijn er nog steeds erg enthousiast over. Zozeer zelfs dat het wordt beschouwd als een van de grootste opkomende bullish katalysatoren voor Ethereum.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld