Ad

CEBL is zojuist de eerste professionele sportcompetitie geworden die Bitcoin salarissen accepteert

Door:
op Jun 21, 2021
Listen
  • De CEBL heeft aangekondigd dat de spelers een deel van hun salaris in Bitcoin zullen ontvangen.
  • De zet vertegenwoordigt de voortzetting van de lange samenwerking tussen crypto- en sportindustrieën.
  • De betalingen zullen worden verwerkt via Bitbuy.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De sportindustrie is altijd een van de meer accepterende industrieën geweest als het gaat om digitale valuta. Tot nu toe zijn er veel professionele atleten geweest die verschillende crypto’s publiekelijk hebben ondersteund en zelfs hun eigen munten hebben gelanceerd. Meerdere merken en clubs hebben samengewerkt met verschillende cryptoprojecten en bedrijven, en nu lijkt de relatie tussen sport en crypto zich verder te verdiepen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De laatste stap die dit aangeeft, is de CEBL (Canadian Elite Basketball League), die zojuist de eerste pro-sportcompetitie in heel Noord-Amerika is geworden die Bitcoin gebruikt als betaalmethode voor salarissen.

Volgens wat bekend is. CEBL heeft dit mogelijk gemaakt door zijn recente samenwerking met een lokaal cryptoplatform, Bitbuy. Het lijkt erop dat de competitiespelers nu een deel van hun loon in Bitcoin (BTC/USD) zullen ontvangen.

CEBL heeft ook een officiële aankondiging geplaatst, waarin wordt beweerd dat Bitbuy CAD salarissen zal omzetten in BTC en de munten vervolgens zal overboeken naar de privéportefeuilles van de spelers. De laatste aankondiging kwam direct nadat Carolina Panthers’ Russel Okung de helft van zijn jaarsalaris in Bitcoin ontving. Okung, wiens jaarlijkse betaling $ 13 miljoen is, heeft nu $ 6,5 miljoen aan Bitcoin. Hij is ook de eerste NFL speler die betalingen in BTC begint te ontvangen, sinds december 2020.

Professionele spelers herkennen kansen in Bitcoin

Copy link to section

Guelph Nighthawks’ bewaker, Kimbal Mackenzie, gaf commentaar op de nieuwe ontwikkeling door te stellen dat de mogelijkheid om in Bitcoin te worden betaald erg opwindend is. Mackenzie gaf openlijk toe te geloven dat cryptocurrency de toekomst is en dat dit een goed doordachte beslissing was, aangezien het deel van het salaris rechtstreeks naar een investering gaat die de komende 10-30 jaar enorm zal worden gewaardeerd.

Mackenzie merkte ook op dat CEBL zijn spelers moderne, vooruitstrevende kansen blijft bieden, waarbij de optie om in Bitcoin te worden betaald zeker een van hen is, iets waar velen behoorlijk enthousiast over lijken te zijn.

Met deze nieuwe stap blijft de rol van Bitcoin en altcoins in de wereldwijde sportindustrie evolueren en verbeteren, en vrij snel zelfs. De acceptatie van crypto in de sportindustrie gaat al jaren vooruit, en hoewel het nog lang niet universeel is, telt elke stap, en velen geloven dat het er uiteindelijk zal komen.

Bitcoin Crypto