EUR/USD zal naar 1.1700 dalen na agressieve Fed – ING

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 21, 2021
  • De EUR/USD zat de afgelopen dagen in een scherpe neerwaartse trend.
  • De daling van het paar versnelde na het agressieve Fed besluit.
  • Analisten bij ING denken dat het paar zal blijven dalen tot 1.1700.

Volgens analisten van ING ligt de EUR/USD op koers om met 1,52% te dalen tot 1,1700. Het paar handelt op 1.1885, wat meer dan 3% onder het hoogste niveau van dit jaar ligt.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Euro daalt verder

De EUR/USD crashte vorige week toen investeerders nadachten over het rentebesluit van de Federal Reserve. Daarin besloot de bank de rente ongewijzigd te laten tussen 0% en 0,25%. De bank beloofde ook om haar programma voor de aankoop van activa van $ 120 miljard per maand intact te houden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De meest opvallende verandering in de verklaring was dat de Fed aangaf de rente eerder te gaan verhogen dan verwacht. Beleggers denken dan ook dat de bank binnenkort zal beginnen met het afbouwen van haar activa-aankopen. De bank gaf in de vorige verklaringen aan het beleid ongewijzigd te laten en zei dat het aan de gang zijnde herstel van voorbijgaande aard was.

Vooruitkijkend zal de EUR/USD vandaag reageren op de laatste getuigenis van Christine Lagarde. De ECB president zal praten over de toestand van de economie van de eurozone nu de Delta variant van het virus zich begint te verspreiden. Ze zal waarschijnlijk ook reageren op het Fed besluit van vorige week.

Jerome Powell, de Fed voorzitter, zal dinsdag en woensdag ook getuigen voor het Congres. Historisch gezien heeft zijn getuigenis de neiging om de Amerikaanse dollar en Amerikaanse aandelen te verplaatsen op zijn eerste dag van getuigenis. Andere belangrijke cijfers die de EUR/USD deze week zullen bewegen, zijn de gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt en de PMI-cijfers voor productie en diensten. Het paar zal ook reageren op het laatste Amerikaanse BBP, duurzame goederen en aanvankelijke werkloosheidsaanvragen.

In een nota zeiden analisten bij ING dat ze geloven dat het paar zal blijven dalen na de recente Fed- en ECB-beslissingen. Ze schreven:

“EUR/USD consolideert na de zware uitverkoop van vorige week en we verwachten een omgeving van oppervlakkige correcties en nieuwe dieptepunten. De reisrichting lijkt naar het dieptepunt van maart op 1.1700 te gaan, tenzij de Fed op de een of andere manier terug roeit op het agressieve sentiment.”

EUR/USD technische prognose

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

Het EUR/USD paar zat de afgelopen paar sessies in een scherpe neerwaartse trend. Het is erin geslaagd om van 1.2265 naar 1.1887 te gaan. Het is ook gedaald tot onder het 61,8% Fibonacci-retracementniveau en de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) bevindt zich ook onder het oversoldniveau van 30. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de beren zich richten op de volgende belangrijke steun op 1.1700.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld