GBP/USD stijgt terwijl de focus verschuift naar getuigenissen van BOE en Powell

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 21, 2021
  • De GBP/USD steeg maandag licht na een scherpe daling vorige week.
  • Het paar herstelde zich toen investeerders zich concentreerden op de aanstaande getuigenis van Powell.
  • De grootste katalysator zal het besluit van de Bank of England zijn.

De GBP/USD kruipt omhoog terwijl de aandacht verschuift naar het aanstaande rentebesluit van de Bank of England (BOE). Het paar steeg naar 1.3843, wat iets hoger was dan het dieptepunt van vorige week op 1.3785.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Besluit van de Bank of England

De GBP/USD crashte vorige week toen de rally van de Amerikaanse dollar versnelde na het rentebesluit van de Fed. Het pair daalde naar het laagste niveau sinds april nadat de Fed wees op een renteverhoging in 2023. Als gevolg hiervan zal de bank naar verwachting op korte termijn beginnen met het afbouwen van haar activa-aankopen van $ 120 miljard per maand. Deze week zal het paar reageren op de laatste getuigenis van Jerome Powell.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De grootste katalysator voor de GBP/USD zal het rentebesluit van de Bank of England (BOE) zijn dat donderdag naar buiten komt. De bank zal naar verwachting de rente en kwantitatieve versoepeling beleid ongewijzigd laten. Toch zullen beleggers kijken naar de toon van de bank. Precies, ze gaan kijken of de bank zal wijzen op een renteverhoging in 2022 of in 2023. In een nota zeiden analisten van ING dat de bank zal wijzen op een verhoging in 2023. Ze schreven:

“Voorlopig zijn we in het kamp op zoek naar de eerste renteverhoging in het eerste kwartaal van 2023. De algemene inflatie zal later dit jaar waarschijnlijk 2,5% bereiken, maar zal waarschijnlijk afnemen tot medio 2022 als de heropeningspieken van de komende maanden vervagen”

De BOE beslissing komt op een moment dat de gegevens uit het VK relatief sterk waren. De consumenteninflatie is al gestegen tot de BOE doelstelling van 2,0%. Tegelijkertijd is het werkloosheidspercentage gedaald van meer dan 5% naar 4,8%, terwijl de huizenprijzen de afgelopen 12 maanden met meer dan £ 20.000 zijn gestegen. Ook de productie- en dienstensectoren herstelden zich. De grootste uitdaging is dat het land de afgelopen weken meer gevallen van coronavirus is gaan zien.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar vorige week scherp daalde. Het paar slaagde erin om onder de belangrijke steun van 1.4095 te komen, wat de halslijn van het hoofd- en schouderspatroon was. Het is ook gedaald tot onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Daarom zou het paar kunnen blijven dalen, aangezien investeerders zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau op 1.3750 vóór de BOE beslissing.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld