Goldman Sachs: grondstoffenrally heeft niets te maken met Fed beleid

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 22, 2021
  • Volgens Jeff Currie is de bullish these van grondstoffen gebaseerd op een stijgende vraag en een laag aanbod.
  • Goldman Sachs verwacht dat de prijs van ruwe olie in Q3 de $80 per vat zal bereiken.
  • Beleggers zijn enthousiast over de wekelijkse voorraadgegevens.

De prijs van ruwe olie blijft in een opwaartse trend terwijl Goldman Sachs een optimistische kijk op grondstoffen handhaaft. Tijdens een interview op CNBC’s Squawk Box zei Jeff Currie, het wereldwijde hoofd van grondstoffenonderzoek van de bank:

“…de stijgende stelling over grondstoffen heeft niets te maken met inflatierisico, niets te maken met de forward guidance van de Fed. Waar het wel te maken mee heeft is schaarste in aanbod, en dat is niet veranderd.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De econoom ging in op de bezorgdheid dat de aanhoudende stijging van de grondstoffenprijzen zijn hoogtepunt heeft bereikt na de massale uitverkoop van vorige week. Hij merkte echter op dat de grondstoffen die een prijsdaling zagen, waaronder maïs en sojabonen, gevoeliger zijn voor de prijsbeweging van de Amerikaanse dollar. Goldman Sachs verwacht dat de prijs van ruwe olie in het derde kwartaal van 2021 de $ 80 per vat zal bereiken.

Amerikaanse olie-inventarisgegevens

De opmerkingen van Jeff Currie komen op een moment dat beleggers zich concentreren op de wekelijkse Amerikaanse olievoorraadcijfers. Laat op dinsdag is de American Petroleum Institute (API) van plan om de voorraad cijfers vrij te geven voor de week die eindigde op 18 juni.

In de vorige publicatie merkte het instituut op dat de hoeveelheid olie in opslag met 8.537 miljoen vaten was afgenomen naarmate het zomerse reisseizoen aan kracht wint. Het cijfer was aanzienlijk beter dan de verwachte trekking van 3.000 miljoen vaten en de eerdere lezing van -2.108 miljoen vaten. Bovendien was het de hoogste voorraaddaling sinds september 2020.

Na de API gegevens zullen beleggers benieuwd zijn of EIA de trend bevestigt in de release van woensdag. Analisten verwachten een lagere afname van 3,625 miljoen vaten nadat het agentschap had aangegeven dat de olievoorraad in de vorige publicatie met 7,355 miljoen vaten is gedaald. Lager dan verwachte metingen zullen een bullish katalysator zijn voor de prijs van ruwe olie, aangezien dit een signaal is voor een stijging van de vraag.

WTI olie technische vooruitzichten

De prijs van ruwe olie is teruggelopen na een stijging tot de hoogste prijs sinds oktober 2018 op 73,99. Op het moment van schrijven daalden de WTI-futures met 0,41% tot 72,73. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Trouwens, de vorming van een stijgende trendlijn, gemarkeerd in het zwart, duidt op verdere winsten. Zolang de prijzen boven de trendlijn blijven, blijven de vooruitzichten bullish.

Ik verwacht dat de prijs van ruwe olie steun zal blijven vinden op 72,50, vooruitlopend op de wekelijkse olie-inventarisgegevens. Bullish cijfers zullen waarschijnlijk leiden tot een verdere stijging na het hoogste punt van maandag op 74. Boven dat niveau zullen de bulls zich richten op 75. Aan de andere kant kunnen bearish gegevens de benchmark van Amerikaanse olie naar 71,46 duwen, wat langs de 50-daagse EMA en de stijgende trendlijn ligt.

Ruwe olie prijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld