Voorspelling van de aandelenkoers van Torchlight

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 22, 2021
  • Het Torchlight aandeel is het nieuwste meme-aandeel geworden.
  • De aandelen zijn in de pre-market handel met 15% gestegen.
  • Het bedrijf haalde $150 miljoen op door een aandelenverkoop te houden.

De meedogenloze rally van de aandelenkoers van Torchlight (NASDAQ: TRCH) versnelt, geholpen door de stijgende vraag van particuliere beleggers. Het aandeel steeg maandag met meer dan 58% en sloot op $ 9,92. De sterke prestatie zette zich voort in de pre-market handel, aangezien het aandeel met 15% steeg tot $ 11,40. Het is deze maand met meer dan 370% gestegen.

Torchlight
Torchlight prijs grafiek

Torchlight energievoorraad stijgt

Torchlight is een relatief onbekend bedrijf dat zich bezighoudt met de verwerving, exploratie en exploitatie van olie- en aardgasproducten in het Perm-bekken. De belangrijkste projecten van het bedrijf zijn de projecten Origrande en Hazel in Texas.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelenkoers van het bedrijf is enorm gestegen, geholpen door de toenemende populariteit onder particuliere beleggers. Het bedrijf is inderdaad trending geweest in toonaangevende platforms zoals StockTwits, Reddit en Robinhood.

In een aankondiging zei het bedrijf dat het een aandelenemissie zou houden omdat het $ 250 miljoen wil ophalen. Dit is een stijging ten opzichte van de $ 100 miljoen die het bedrijf van plan was op te halen. In het verleden hebben veel meme-bedrijven geprobeerd te profiteren van hun stijgende populariteit om kapitaal aan te trekken. AMC haalde in juni $ 587 miljoen op, terwijl GameStop meer dan $ 550 miljoen ophaalde.

Het besluit om geld in te zamelen komt een week nadat het bedrijf een speciale dividenduitkering heeft uitgesproken in verband met de fusie met Metamaterial. De fondsen die bij de komende aandelenverkoop worden opgehaald, zullen het bedrijf helpen zijn balans te versterken. Dit is nadat het zei dat de omzet met 97% daalde tot $ 2.471. Vervolgens heeft het ernstige zorgen geuit over zijn vermogen om als continuïteit te blijven opereren. Dit leidde op zijn beurt tot een forse toename van de korte rente.

Dus, zijn de Torchlight aandelen een goede koop? Als relatief kleine meme-aandeel wordt het bedrijf niet gedekt door een bedrijf in Wall Street. Fundamenteel lijkt de waardering van het bedrijf een beetje overdreven, aangezien het een marktkapitalisatie heeft van meer dan $ 1 miljard. Het maakt ook onbeduidende inkomsten en grote verliezen. Daarom is Torchlight een duur en risicovol bedrijf om in te investeren.

Torchlight aandelenkoers analyse

Torchlight stock price
Torchlight aandelenkoers

De 4-uur grafiek laat zien dat de TRCH aandelenkoers onlangs een grote doorbraak heeft gemaakt. De aandelen wisten vorige week het belangrijke weerstandsniveau op $ 4,87 te overschrijden. Het is boven alle voortschrijdende gemiddelden gestegen, terwijl de MACD naar het hoogste niveau in meer dan een jaar is gesprongen. Ook de Average True Range (ATR), een teken van volatiliteit, is gestegen. Daarom verwacht ik dat het aandeel, hoewel het snel zou kunnen stijgen, zich op korte termijn zal terugtrekken als beleggers zich haasten om winst te maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld